Bodø/Glimt berget plassen - Brann i kjempetrøbbel

Fra vondt til verre for Brann.

  • Sander Edvardsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Et Brann-lag med kniven på strupen kom til Bodø for å ta tre poeng. Før kampen var det klart at Sogndal som ligger på kvalikplass tapte sin kamp mot Molde og dermed ga Brann en stor sjanse til å klatre på tabellen.

Med hjemmeseier ville Bodø/Glimt på sin side sikre seg fornyet eliteserie-kontrakt.

Bortelaget ville for all del ikke gi Bodø/Glimt noe gratis og trener Rikard Norling mønstret et forsvar med tre midtstoppere og to raske backer for å demme opp for Glimts kantspillere.

TUNGT: Ibba Laajab har nettopp satt inn 2-0 på straffe og Brann-spillerne må slukkøret innse at det ble tungt å ta poeng i Bodø.

Skremmeskudd fra BrannDen første halvdelen av omgangen forløp uten de store sjansene, men med høyt tenningsnivå, særlig hos Brann. Det var helt tydelig hvor mye som stod på spill.

Så etter 23 minutter fikk Brann kampens første store målsjanse. Azar Karadas brystet ballen gjennom til Sævarsson som kom på løp opp fra sin høyreback. Brede Moe så seg nødt til å felle islendingen rette utenfor sekstenmeteren og fikk dermed gult kort.

Frisparket satte Marcus Pedersen rundt muren og rett i stolpen. Bare minuttet etterpå fikk Stephane Badji skyte fra 20 meter, men ballen gikk rett utenfor.

Hjemmelaget i føringen

I perioden hvor Brann festet grep om kampen var det Bodø/Glimt som tok muligheten når den bød seg. Først skaffet Daniel Berntsen corner til hjemmelaget, den ble slått kort og Badou dro seg så inn i feltet. Der ble han taklet av Marcus Pedersen uten at dommer Svein-Erik Edvartsen pekte på straffemerket.

Men like etterpå kom sjansen de gule var ute etter.

Vieux Sané førte ballen opp fra sin midtstopperposisjon før han slo den fram til Ibba Laajab som vendte opp på 20 meter og banket ballen, via Daniel Mojsov og i mål.

Hjemmelaget fortsatte så å la Brann styre kampen, men det var ikke lenge før det smalt bak Leciejewski. Et innlegg fra Moustapha Ndiaye ble stoppet av hånda til Askar og denne gang pekte Edvartsen på straffemerket. Den banket toppscorer Laajab midt i mål til sitt tolvte for sesongen.

Ny giv

Selv om det var Brann som måtte trykke på var det Bodø/glimt som fikk andreomgangs første mulighet. Trond Olsen kom seg igjennom alene med Piotr Leciejewski, lynvingen så etter Badou inne i feltet, men pasningen holder alt for lav kvalitet.

Så var det Branns tur. Rikard Norling måtte ta grep og ti minutter ut i omgangen kom byttene. Azar Karadas og Stephane Badji gikk ut for Erik Huseklepp og Kasper Skaanes.

Med 64 minutter spilt slo innbytter Erik Huseklepp en corner inn i feltet, Bodø/Glimt-forsvaret fikk ikke klarert. Etter litt pingpong i feltet fikk Daniel Mojsov pirket ballen i nettet bak Pavel Londak.

Alle sjansers mor

I et forsøk på å få inn den viktige utligningen trykket Brann på framover. Nok en gang var innbytter Huseklepp involvert. Vingen lurte offsidefellen på utsøkt vis, innlegget fant Kristoffer Barmen på bakerste stolpe. 21-åringen fikk alle sjansers mor, men på åpent mål fra to meter blåste han ballen høyt over. Dette skulle vise seg å bli det nærmeste Brann kom en scoring.

Selv om de byttet ut midtstopper Erlend Hanstveit og satte inn spissen Jakob Orlov ville det seg ikke.

Bortelaget klarte ikke å sette inn det helt store presset mot Glimt-målet og dermed ble det ikke flere scoringer i Bodø. Seieren gjør at Bodø/Glimt har fornyet kontrakten i eliteserien med to kamper igjen å spille, for Branns del blir det nedrykksfinale mot Sogndal hjemme i Bergen neste helg.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk