Tause om Bjørnebyes skjebne

<p><strong>KRISTIANSAND:</strong> Etter fem timer i møte utsatte Start og Stig Inge Bjørnebye offentliggjøringen av trenerens skjebne til onsdag. <strong> <a href="/eliteserien/article89350.ece">Vi følger pressekonferansen klokken 10</a></strong> <strong>.</strong></p>

Publisert Publisert

Bjørnebye slutter1 Foto: Kristin Ellefsen

Bjørnebye slutter Foto: Kristin Ellefsen

  • Anders Ruud
  • Øyvind Brenne
  • Arild Sandvik
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Etter nærmere fem timer med hektisk møtevirksomhet i Bjørnebyes hjem på Gimlekollen i Kristiansand, kalte Start-ledelsen inn til pressekonferanse på Sør Arena onsdag formiddag.

Klokken 10.00 på Sør Arena vil Stig Inge Bjørnebyes skjebne i Start offentliggjøres. Mye tyder på at han da er ferdig som trener for klubben.

Sport— og mediadirektør i Start, Svein Mathisen, kom med budskapet foran rundt 20 ventende pressefolk utenfor Stig Inge Bjørnebyes bolig klokken 22.55 tirsdag kveld. Han nektet å kommentere forhandlingene som har pågått i huset hele kvelden.

— Denne saken drar ut i tid. Vi inviterer derfor til pressekonferanse på Sør Arena i morgen klokken 10, sa Mathisen.

— Er Bjørnebye fortsatt trener i Start? spurte fvn.no.

Mathisen svarte ikke.

— Vi innkaller til pressekonferanse, så tar vi det derifra. Ha en god natt, opplyste Mathisen så.

Wiggen besøkte Bjørnebye sent tirsdag

Siden 18.30-tiden tirsdag kveld var Start-trener Stig Inge Bjørnebye sammen med Mathisen, daglig leder Harald Andersen, og leder for toppfotballstyret, Rune Jakobsen, for å forhandle om sluttpakke.

Bjørnebyes siste kommentar til Fædrelandsvennen tirsdag var følgende i 18-tiden:

– Jeg er trener nå, sa 37-åringen men kunne ikke bekrefte at han leder Start mot Rosenborg neste lørdag.

Etter ti eliteseriekamper på rad uten seier ble det altså trolig for mye for Start-ledelsen. Det var årsaken til at ballen begynte å rulle tirsdag ettermiddag, etter at Bjørnebye kom tilbake til Sørlandet etter opphold i Oslo.

Mye tyder på at assistenttrener Bård Wiggen leder laget i kampene fremover.

Trønderen ankom Bjørnebyes bopel klokken 23.30 tirsdag kveld - etter at Andersen og Jakobsen hadde forlatt huset, trolig fordi forhandlingene da var sluttført.

På vei inn sa han til de gjenværende pressefolkene at han «ofte er på besøk hos Stig», men han ville ikke svare på om han har samme stilling i klubben som da han sto opp tirsdag morges.

Pizza til pressen

Sports- og mediedirektør i Start, Svein Mathisen, ankom Bjørnebyes hus etter de andre. To ganger utpå kvelden kom han ut med pizza til det store antallet pressefolk som var samlet utenfor boligen.

— Kan du komme med en kommentar? ble spurt da han leverte mat den første gangen.

- Kommentere? Skal jeg kommentere pizzaen? Det er skinke og biff. Det er viktig med mat når man jobber sent, flirte Mathisen, før han forsvant inn i huset igjen.

På spørsmål om Stig Inge Bjørnebye vil være Start-trener også senere i kveld, svarte Harald Andersen «vet ikke» i det han gikk inn i Bjørnebyes hus. Møtet begynte i 18.30-tiden tirsdag kveld.

Under forhandlingene kom Stig Inge Bjørnebye ut på trappen for å ta bilde av det ventende pressekorpset.

- Smil, sa han, før han forsvant inn i huset igjen.

Start har ikke vunnet en eliteseriekamp siden de slo Sandefjord 3-1. For øyeblikket ligger klubben på nest siste plass med 16 poeng, to poeng bak Odd Grenland på kvalifiseringsplassen.

Bjørnebye ble hentet som Start-trener like etter at Tom Nordlie fikk sparken i midten av juli i fjor. Da ble også Wiggen satt inn som midlertidig sjef.

Bjørnebye begynte som Start-trener 1. august i fjor, etter å ha vært Åge Hareides assistent på landslaget fra 2004 til 2006. VI FØLGER SELVSAGT PRESSEKONFERANSEN KLOKKEN 10.00, OG KOMMER MED SISTE NYTT SÅ FORT NOE SKJER!

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Bjørnebye åpen for ny trenerjobb

  2. FVN-KOMMENTAR: Trekk deg umiddelbart, Bjørnebye

  3. Bjørnebye tok ansvaret for svikten og gikk

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering
  1. Eliteserien