Kynisk Nest sikret årets første poeng

— I kveld skal vi ha kjempefest, sa en ironisk Nest-trener, etter at årets første poeng var sikret.

Nest-Sotras danske trener Michael Schjønberg fikk endelig se laget sitt ta poeng.
  • Lars Eivind Måseide
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Etter å ha sluppet inn det første målet i de fire foregående seriekampene, var det Nest som tok føringen borte mot Follo. Et defensivt orientert Nest-Sotra holdt nullen helt til det var ni minutt igjen av ordinær tid. Sotrastrilenes danske trener var ikke helt fornøyd, til tross for at dette var sesongens første poeng for grønntrøyene.

— Ser man kampen sett under ett så er det greit med ett poeng, men tilbakemeldingene vi har fått er at ballen ikke var inne på målet til Follo. Vi hadde i tillegg noen sjanser til å score selv, så muligheten var der til tre poeng, sier Michael Schjønberg.

Les også

Orlov-hattrick sørget for etterlengtet Brann-seier mot Ranheim

Diskutabel Follo-skåring

For Follos skåring i det 81. minutt danset på målstreken. Øystein Øvretveit reddet ballen, men pipeblåseren mente ballen krysset linjen. Da hadde bortelaget holdt på ledelsen i over 70 minutter. Likevel er Schjønberg fornøyd med å endelig ta fatt på poengfangsten.

— Det går den riktige veien. Vi skal nok klare å få nok poeng, så lenge vi har troen på det vi gjør. Jeg vil skryte av spillerne som har holdt moralen oppe. Alle vet at om man ikke lykkes så får man et hakk i selvtilliten, men de har vært gode til å fokusere og fortsette å jobbe. I kveld skal vi ha kjempefest, sier dansken ironisk.

Nest-Sotra startet altså best, da et frispark servert Petter Martinsen lurte Follos burvokter ut på halvdistanse. Kristoffer Zachariassen lot seg ikke be to ganger, og stusset lærkulen videre i det tomme buret.

- Vi spilte kynisk

Det var tydelig at Schjønberg gjerne ville holde ledelsen inn til pause, ettersom sotrastrilene fokuserte på de defensive arbeidsoppgavene. Serietoer Follo skapte dermed lite, og Nest-Sotra kunne ta med seg en fortjent ledelse etter de første 45 minuttene.

— Vi spilte absolutt mer kynisk i dag. Når man ikke får spille til å blomstre, så kan det lønne seg å være litt mer kynisk, sa Schjønberg etter kampen.

Etter pausen viste Follo mer av hvorfor de har fått en god sesongstart, og var millimeter unna utlikning når Mjønner traff stolpen på en heading i det 73. minutt.

Store sjanser til begge lag

Hjemmelaget fikk til slutt utlikningen sin etter 81 minutt. Christian Bwamy trikset seg nedover venstrekanten og lobbet innlegget over Øvretveit, slik at Patrik Karoliussen kunne avslutte nærmest på åpent mål. TV-bildene kunne ikke avsløre om ballen faktisk var over linjen, men målet ble stående.

I sluttminuttene vippet kampen, og begge lag hadde gigantsjanser på overtid til å sikre tre poeng. Først Nest-Sotra da Zachariassen kom alene med keeper, men Jonathan Rasheed reddet mesterlig. I kampens aller siste sekunder ble Follo trolig snytt for straffe, etter at målskårer Karoliussen går i bakken av en uvøren Nest-takling, men dommeren vinket spillet videre.

Dermed tok Nest-Sotra sesongens første poeng, og til søndag venter Fredrikstad på Ågotnes Stadion.

Publisert: