Nilsen har bestemt seg for når Brann går for gull

Men treneren avblåser ikke nedrykksfaren ennå.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Brann leverte oppskriftsmessig tre poeng hjemme mot Stabæk på 16. mai. Sivert Heltne Nilsens scoring med et hodestøt i annen omgang var nok til å sikre tre poeng som gjør at Brann har 20 poeng på 11 kamper, og dermed har solid heng på medalje.

Men det er altså ikke nok for trener Lars Arne Nilsen til å avblåse nedrykksfaren.

— Nei, er du steike gal! Vi skal se nedover på tabellen lenge, sier Nilsen.

Før han legger til:

— Når vi har 34 poeng, da går vi for gull. Ikke før, men da går vi for gull, sier Nilsen med et smil om munnen.

Les også

Barnedrømmen gikk i oppfyllelse for matchvinneren

— Vi må tørre mer offensivt

POPULÆR MANN: Brann-trener Lars Arne Nilsen koste seg på Stadion 16. mai. Her tar han selfie med en ung fan. Foto: Tor Høvik.

Treneren har en god del å smile for om dagen. Brann har ennå ikke sluppet inn mål på hjemmebane. Og på 16. mai innfridde laget alles forventninger om en seier mot Stabæk som har slitt kraftig i år.— Når vi innbyr til slik fest har vi lyst til å vise oss frem, for vi har lyst til å få publikum tilbake. Vi vil gjerne ha det slik som dette i hver kamp, sier Nilsen.

17.686 tilskuere var møtt opp for å se Brann på fotballens festdag nummer én. At Brann leverte en festforestilling er å trekke det for langt, men laget vant. Og tre poeng er også underholdning.

— Vi må fortsette å bygge videre på strukturen vi har defensivt, så må vi tørre mer med ball og blir enda bedre offensivt. Det jobber vi med hele tiden, men så lenge vi vinner, så er det greit, sier Nilsen.

Demidov: Gimmick med utålmodige bergensere

BTs sjansestatistikk viste 3–2 til Brann over Stabæk 16. mai. Brann-kaptein Vadim Demidov er sikker på at fansen godtar at Brann spiller med det defensive som førsteprioritet.

— Vi er et nyopprykket lag og da må vi spille for å få poeng. Det funker og jeg ser ingen grunn til å endre på det. Jeg tar heller poeng, enn å prøve å spille feiende flott fotball og så drite meg ut.

Demidov avviser at bergensere er utålmodige.

— Det er bare noen eksperter og obosligaspillere i media som ikke helt hva de snakker om, som sier det, sier Demidov og legger til:

— Det er vi som har vært i Bergen og Brann som vet hva fansen mener og dere i media (bergenspressen) mener. Det er ingen som har tatt av her i det hele tatt selv om vi er Brann og Bergen. Vi vet hva vi kom fra i fjor og vet hva vi har vært de to siste årene. Jeg føler at hele byen og laget er ydmyke, sier Brann-kapteinen.

- Er det en myte at bergensere lett tar av?

— Det blir en gimmick, og så skal alle som egentlig ikke har noe med det å gjøre, si noe. Det blir slitsomt, egentlig. Du ser at publikum har vært med oss på fantastisk vis, selv om vi ikke har spilt fantastisk på hjemmebane. De vet at vi gjør det vi kan for Bergen og Brann.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk