- Har tjent 200.000 pr.måned i 40 måneder

<p>Tom Nordlie snakker om lønnen sin.</p>

FREDRIKSTAD 20090912.Fredrikstad-trener Tom Nordlie (t.h.) og Vålerenga-trener Martin Andresen under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Vålerenga i Fredrikstad lørdag ettermiddag.Foto: Lise Åserud / Scanpix
Fotball , 11. november 2007 , NM-finale , cupfinale , Haugesund - Lillestrøm 0-2Tom Nordlie , LSK med kongepokalen
  • Christer Sævig
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Tom Nordlie har skiftet arbeidsgiver ofte de siste sesongene. Siden 2004 har han trent Start, Viking, Lillestrøm, Kongsvinger og nå Fredrikstad.

FFK-treneren er derfor godt kjent med begreper som sluttpakke og redningsoperasjoner.

Hegnar.no presenterer nå tallene som viser at Nordlie har tjent et tosifret antall millioner på de hyppige utskiftningene de siste fem årene.

Nettstedet mener å vite at trener-nomaden har hatt en månedsinntekt på 200 000 kroner de siste 40 månedene. Totalt ender potten på snaut 10 millioner kroner.

Over 10 millioner

Mens fotballklubbene sliter økonomisk, er det noen aktører som ikke bør klage over inntekten sin.

Tom Nordlie er ikke redd for å snakke om hva han har tjent.

— I snitt kan man vel si at jeg har hatt en månedsinntekt på 200 000 de siste 40 månedene . I tillegg kommer en del bonus og sluttpakker og slikt jeg ikke har 100 prosent kontroll på. Og så har jeg jo tjent litt på foredragsvirksomhet og i TV 2. Det må man ikke glemme, sier Nordlie til Hegnar.no .

Hovedpersonen er oppgitt over andre medier når de spekulerer i inntekten hans, og er lei av saker basert på det han kaller antakelser.

- Men dette betyr jo at vårt anslag, på snaue 10 millioner for din trener-innsats, ikke er så langt fra sannheten? spør Hegnar.no.

— Nå mangler det jo et par millioner til den summen du nevner, og det er jo strengt tatt penger det også, sier Nordlie og ler.

Neppe ny sluttpakke

Tom Nordlie forteller at fotballpengene har ballet på seg over tid. Fra å få 300 000 kroner sent på 1990-tallet, har lønningsposen gått over i millioner.

Han forteller at han har investert i to boliger, og at han noen ganger har kjøpt treningsutstyr av egen lomme til spillerne i de klubbene jeg har vært.

Etter at Fredrikstad røk ned til 1. divisjon har det vært spekulert på om treneren nok en gang måtte forlate sin arbeidsgiver. Men Nordlie tviler på at han får en ny sluttpakke med det aller første.

(Saken fortsetter)

SIDDIS: Tom Nordlie reddet Viking fra nedrykk i 2006. (foto: Digitalsport)

Publisert: