«Mini» ferdig i TV 2

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er blant en rekke fotballprofiler som ikke får fortsette i TV 2.

Publisert Publisert

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er ferdig i TV 2. Foto: NTB scanpix

  • Daniel Røed-Johansen
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ifølge VG er det slutt for Mini i TV 2 etter 17 år. Avisen melder også at Freddy Dos Santos, Aleksander Schau, Thomas Aune og Ole Martin Årst i TV 2 er ferdig i kanalen etter årets eliteseriesesong.

Bakgrunnen for de store endringene er at TV 2 er inne i sin siste sesong med rettigheter til eliteserien. Discovery vant kampen om rettighetene for norsk fotball for de neste seks sesongene.

TV 2 har også varslet at de vil kutte 350 millioner kroner innen 2020. Kanalen har lagt en plan for å effektivisere driften.

Les også

TV 2-kommentator melder overgang til spillselskap

— Hatt 17 fantastiske år

Mini har hatt toårskontrakter i TV 2, men avtalen blir ikke forlenget etter årets sesong.

Mini skal videre jobbe for nettverksfirmaet Nordic Arena i Trondheim.

— Jeg har jobbet med Tippeligaen, landslaget og Norway Cup. Da er det naturlig at avtalen ikke forlenges i høst, sier han til VG.

— Jeg har snart hatt 17 fantastiske år i TV 2, der jeg har jobbet med herlige mennesker. Jeg har jobbet tett på Davy Wathne, fått oppleve mesterskap, Tippeliga-fotball og utrolig mye moro, fortsetter 50-åringen.

Les også

TV 2 lover å beholde Davy Wathne

— Med tungt hjerte

Freddy Dos Santos, Aleksander Schau og Thomas Aune bekrefter overfor VG at de slutter i TV 2. Ole Martin Årst svarer at han ikke kjenner til at han skal være ferdig.

Vegard Jansen Hagen , sportssjef i TV 2 Sporten. Foto: TV 2

— Når vi slukker lyset i november, sier det seg selv at det blir store endringer. Det betyr også at profiler som har vært en viktig del av TV 2-sporten i mange år, kjente fjes for seerne, naturlig nok forsvinner fra kanalen. Vi er veldig stolt av satsingen vår, og det er med tungt hjerte «mannen med ljåen» banker på døren til folk som hadde fortjent et helt annet budskap, kommenterer TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen overfor VG.Fra før er det kjent at Per-Jarle Heggelund har meldt overgang til spillselskapet Betsafe. I tillegg går Davy Wathne av med pensjon ved nyttår, men TV 2s sportssjef har tidligere lovet at kanalen fortsatt vil benytte seg sav Wathnes kompetanse.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Ronny Deila blir fotballekspert på TV 2

  2. Jesper Mathisen var spilleavhengig - nå blir han oddsekspert for TV 2

  3. NRK viser finalen i Fotball-EM

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering
  1. Eliteserien