Tilbake til seiersresepten?

<p><strong>SALZBURG:</strong> Én ting bekymrer nok svenskene mer enn noe annet før kveldens kamp: Hva foregår i hodet til Otto Rehhagel?</p>

Publisert Publisert

GEPA-0906086812 - SALZBURG,AUSTRIA,09.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Nationalteam Griechenland, Abschlusstraining. Bild zeigt Teamchef Otto Rehhagel (GRE).Foto: GEPA pictures/ Felix Roittner Foto: Digitalsport

  • I Østerrike: Ole K.sagbakken
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Han bedyrer at Sverige er forberedt til det som venter, Lars Lagerbäck.

– Vi kjenner det greske laget, og vet at det er fysisk sterkt, er flinke til å variere i angrep, og er gode på dødballer.

---- ## ALT OM EM:

**Les alt om EM i vår EM-seksjon

Prøv dagens EM-quiz

Konkurrer på resultatbørsen

Hele EM-historien finner du HER!

EMs toppscorerliste**

Alt om EM-troppene HER!

---- Men under gårsdagens pressekonferanse dro han likevel mer på det da ett spørsmål dukket opp: Spørsmålet om Sverige har noe mottrekk dersom Otto Rehhagel skulle finne på noe?

– Vi vet jo ikke om han plutselig skulle legge om til måten Hellas spilte på i 2004. Men gjør han det, så skal vi nok takle det også, svarte Lagerbäck. Nokså rundt.

Som i 2004?

For der "mesterhjernen" Rehhagel har spilt med flat forsvarsfirer gjennom hele kvalifiseringen – som i kampene mot Norge – spekuleres det nå i om han kommer til å legge om til libero og to rene markerningsstoppere her i Salzburg i kveld. For å ta Zlatan og Henrik Larsson ut av kampen.

Som han gjorde i 2004, da Portugal ble overrasket i åpningskampen, alle ble overrasket etter hvert, og Hellas til slutt vant hele mesterskapet.

– Ikke for enhver pris

I 2008 høres uttrykket "libero" kanskje litt gammeldags ut. Men i går sa Rehhagel følgende:

– Det nytter ikke å spille moderne for enhver pris.

– Det er moderne å spille for å sette spissene til motstanderne offside. Men når forsvaret ikke henger sammen, som polakkenes, slik at du gir en tysk spiss 30 meters rom til å score i: Da har du likevel tapt.

– Og hva nytter det?, fortsatte han.

Ellers taus

Som på helt vanlig vis ikke ville si noe hva gjaldt taktikk under grekernes pressekonferanse i går. Før EM var det ventet at Hellas skulle spile 4-3-3, i dag skriver østerrikske aviser at det blir 4-4-2. Mens det også er et alternativ å det legge om til tre bak, nettopp mot Sverige.

For å overraske jokeren Henke Larsson. Og ikke minst: Zlatan.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Våknet av treårsmarerittet

  1. Fotball-EM