FIFA-topp arrestert - risikerer 15 års fengsel

Eugenio Figueredo ankom torsdag hjemlandet Uruguay etter å ha blitt utlevert fra Sveits

Tidligere FIFA-visepresident Eugenio Figueredo ankom torsdag hjemlandet Uruguay etter å ha blitt utlevert fra Sveits for å stilles for retten på korrupsjonsanklager.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Figueredo er tidligere president i Sør-Amerikas fotballforbund Conmebol. Han er tiltalt for svindel og hvitvasking av penger, og om han finnes skyldig kan han dømmes til fengsel i to til 15 år.

83-åringen var en av sju FIFA-ledere som ble pågrepet på et luksushotell i Zürich i mai i en aksjon som rystet Det internasjonale fotballforbundet. Etterforskningen har ført til at flere av fotballens aller mektigste menn mister posisjonene sine og kan bli straffedømt.

Les også

Platini gir ikke opp presidentkampen

USA, som står bak etterforskningen, ønsker også Figueredo utlevert på en korrupsjonsanklage. Figueredo gikk med på utlevering til Uruguay, men har motsatt seg utlevering til USA.

83-åringens forsvarer har bedt om at han på grunn av sviktende helse får være under husarrest i påvente av rettssaken, men i en høring torsdag ble han varetektsfengslet.

Les også

Omdal hevder Blatter løy for åpen scene: - Platinis lønn var aldri et tema

Figueredo var president i Uruguays fotballforbund fra 1997 til 2006 og ble Conmebol-president i 2013. Conmebols tre siste presidenter er pågrepet i korrupsjonssaken. (©NTB)

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Kulturministeren krever endringer etter FIFA-skandalen

  2. Utestengt Blatter: - Jeg skammer meg ikke

BT anbefaler

Hele Tårnplass stenger når Sian kommer. – Det er provoserende.

Politiet ber bedrifter i Bergen sentrum forberede ansatte på raskt å kunne stenge dører og slå av ventilasjonsanlegget.

LES SAKEN