Branns styreleder gir seg

Rolf Barmen er ferdig. Dette er kvalitetene erstatteren må ha.

GIR SEG: Branns styreleder Rolf Barmen tar ikke gjenvalg.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Branns styreleder Rolf Barmen tar ikke gjenvalg.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Barmen, som er far til A-lagsspiller Kristoffer Barmen, ble valgt som styreleder i fjor vinter.

Etter Branns nedrykk til 1. divisjon i fjor høst, stilte Rolf Barmen plassen sin til disposisjon. Han arbeidet i hele fjor svært tett med daglig leder Roald Bruun-Hanssen, som gikk av etter et dramatisk og 13 timer langt styremøte i desember.

Slik begrunner han avgangen

Overfor Brann.no begrunner Barmen avgjørelsen slik:

— Arbeidsmengden knyttet til utøvelsen av vervet gikk betydelig utover det en normalt påregner for et styrelederverv, spesielt i andre halvår. Da jeg også har en krevende jobb som administrerende direktør i Fjordkraft, er det dessverre familien som har blitt salderingsposten i min personlige tidsklemme. Det beklager jeg sterkt.

Barmen fortsetter:

- Jeg regner på ingen måte med at 2015-sesongen kommer til å bli mindre arbeidskrevende for styrelederen i Brann. Slikt situasjonen er blitt, er det dessverre umulig for meg å legge ned det jeg anser for å være nok tid og nødvendig fokus det kommende året for å lede Sportsklubben Brann. Jeg har derfor meddelt valgkomiteen at jeg trer ut av styret fra det kommende årsmøtet.

— Frem til det skal jeg, sammen med resten av styret, jobbe hardt for at forholdene ligger best mulig til rette for både sport, administrasjon og nye styremedlemmer slik at sesongen ender i opprykk.

Rolf Barmen er ikke tilgjengelig for ytterligere kommentarer torsdag.

Visst siden mandag

Valgkomiteens leder Hilde Lekven fikk vite om Barmens beslutning mandag.

— Vi har hele tiden jobbet med en tanke om at alt kan skje, og har mange alternative kandidater. Vi har intervjuet flere aktuelle denne uken, røper Lekven.

- Gjør Barmens avgang valgkomiteens arbeid vanskeligere?

— Dette gir oss en ekstra utfordring og vi kunne ønsket oss mer kontinuitet, men vi har vært forberedt på at noe som dette kunne skje. Vi respekterer også Rolfs valg og takker ham for jobben han har gjort.

- Hva er viktig for valgkomiteen når dere skal finne kandidater til styreledervervet?

— En styreleder i Brann må ha styre- og ledererfaring og en god bakgrunn innenfor økonomi. Videre må vedkommende være handlekraftig, sterk strategisk og i stand til å tåle presset som er rundt vervet, sier Lekven.

Det er også en ambisjon for valgkomiteen at to i Brann-styret har fotballfaglig bakgrunn. Det hadde Barmen, samt styremedlem Cato Guntveit, som også gir seg ved årsmøtet. Også nestleder Mette Nora Sætre forsvinner ut, som BT tidligere har skrevet.

Daglig leders reaksjon

Overfor BT roser daglig leder Vibeke Johannesen Barmen for jobben han har gjort.

— Han har vært en flott formann å jobbe med den korte tiden jeg har vært konstituert som daglig leder. Det blir en stor oppgave for valgkomiteen å finne hans erstatter, sier Johannesen.

- Branns daglige leder har gitt seg, nå også styrelederen – det er mange hull å fylle for dere?

— Det er fortsatt en del kontinuitet i klubben og styret. Både jeg, Terje Marthinsen (controller) og Rune Soltvedt (fungerende sportssjef) har eksempelvis vært her lenge, og Rikard Norling er i sitt andre år som trener. Men det er klart, det er mange endringer her og mange posisjoner som skal fylles.

BT kommer med mer.

Publisert: