«Leo» om rivaloppgjøret: - Det er hat nummer én

Øyvind Leonhardsen tror hatoppgjøret mellom gamleklubben Liverpool og Manchester United blir nervepirrende. «Leo» spår at Zlatan kan bli en avgjørende faktor.

Øyvind Leonhardsen har en fortid i Liverpool.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det blir artig å se hva (United-spiss) Zlatan Ibrahimovic kan finne på. Men jeg unner jo Liverpool en seier, sier Leonhardsen, som spilte for Merseyside-klubben i perioden 1997-1999, til NTB.

Mandag møtes erkerivalene Liverpool og United til kveldskamp på Anfield.

Les også

Liverpool-flopp slo 23 år gammel VM-rekord

Les også

Tidligere Viking-spiller med nådeløs Ferguson-kritikk: - Han var en kontrollfreak

— Da jeg spilte i Liverpool, gikk kampene mot United ofte tidlig på dagen. Man sto opp, spiste frokost, og så var man plutselig utpå der. Da våknet man skikkelig, sier 46-åringen humrende.

— Det er få ting som slår stemningen på Anfield under en kveldskamp, spesielt mot erkerivalen. Det skal bli spennende. Det er jo hat nummer én for fansen, legger han til.

Tror på gull

Liverpool har fått sving på sakene under Jürgen Klopp. Laget ligger på 4.-plass i Premier League før United-kampen, kun tre poeng bak ledende Manchester City.

— Jeg har veldig sans for Klopp. Liverpool ser sterkere og sterkere ut under ham, sier Leo, som ikke tør å spå utfallet av toppkampen.

— Det er mye prestisje, det er nye managere, det er spesielt for fansen. Det går ikke an å bli mer spennende enn det. Men det er veldig vanskelig å spå, sier Leonhardsen.

Øyvind Leonhardsen tror Zlatan Ibrahimovic kan bli tungen på vektskålen i oppgjøret mellom Liverpool og United mandag kveld.

Sesongen som helhet, er han også usikker på. Men troen er der.

— Jeg unner virkelig Liverpool et seriegull, og jeg er sikker på at de før eller senere kommer på toppen igjen. Det er jeg ikke i tvil om. Det er en helt spesiell vinnerkultur der, sier Leo, som også spilte for klubber som Wimbledon, Tottenham og Aston Villa i sin aktive karriere.

Liverpool over Spurs

- Tottenham er jo også med i tetkampen i serien. Hvis du fikk velge, hvem håper du tar seriegullet?

— Jeg har gode minner fra Spurs også, men Liverpool er jo klubben jeg holdt med som liten. Jeg unner jo dem å komme tilbake på topp, gjentar 46-åringen.

Leonhardsen registrerer at mange lag kjemper i toppen i Premier League for øyeblikket. Han tror Klopp og co. har en mulighet til å kjempe om det edleste metallet allerede denne sesongen.

— Muligheten er jo der, men det er spennende med Manchester City og Pep Guardiola. Spurs har også krabbet seg opp i toppen. Vi får se, sier en munter Leonhardsen.

Taus om Høgmo

Midtbanespilleren fikk 86 landskamper for Norge. Han har fått med seg oppstyret rundt landslagssjef Per-Mathias Høgmo, som er under stort press etter svake resultater. Leo ønsker imidlertid ikke å kommentere noe rundt landslaget.

— Nei, jeg har ikke lyst til det. Det er så mange som er ute og uttaler seg nå. Jeg har mange tanker om det, men det holder jeg for meg selv, sier 46-åringen som la opp i 2007. — Men jeg håper landslaget kommer seg oppover igjen, legger Leonhardsen kjapt til.

Publisert: