Stjerneløft for Bislett Games

Usain Bolt kommer ikke til Bislett i år, men det gjør 13 OL— og 26 VM-vinnere.

Publisert Publisert

Renaud Lavillenie har hoppet 6,16 innendørs og satt ny verdensrekord i stav. Foto: NTB scanpix

  • Daniel Røed-Johansen
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Hva skal verdens friidrettsstjerner gjøre i et år som ikke inneholder hverken OL eller VM? Delta på Bislett! 13 OL-vinnere og 26 VM-vinnere er klare.

— Når Usain Bolt først skulle droppe Bislett et år, kunne det ikke passet bedre enn i år, jubler stevnesjef Steinar Hoen i Bislett Games. Tidligere har den jamaicanske verdensstjernen stukket av med halvparten av startpengene alene. Nå kan Hoen hente inn et større antall stjerner. Men det kan han gjøre også av en annen årsak.

— Det er hverken OL eller VM i år. Det gjør blant annet at amerikanerne ikke har sitt Trials (uttagningsstevne) å ta hensyn til. I stedet kommer Galen Rupp (OL-sølv 10.000 meter) og Oregon Track-gutta til Oslo allerede torsdag for å gjøre forberedelsene her. Det hadde aldri skjedd i et OL- eller VM-år, sier Hoen.

Tidenes stevne?

Beste i manns minne er et uttrykk det raskt gripes til, men ettersom manns minne har en tendens til å vare bare et par dager, vil ikke Bislett Alliansen utbasunere at årets Bislett Games er tidenes beste før gamle deltagerlister er gjennomgått. Men startfeltet er så imponerende at om du «bare» har vunnet EM-gull, må du bære saftflaskene for de virkelig store stjernene.

I tillegg til de 13 OL-vinnerne, kommer 14 andre som har tatt sølv eller bronse i OL. VM-medaljører utenom vinnerne teller 21. Tilsammen stiller 70 utøvere som har tatt medalje i mesterskap ute og inne!

Av de internasjonale øvelsene er det bare 800 meter for damer hvor feltet ikke inneholder minst én mester.

Stortromme neste år

At Bolts fravær muliggjør mange andre stjerner i år, gjør ikke at Hoen synes det er like greit at verdens raskeste mann uteblir også neste år.

— Når Bolt kommer, trenger vi ikke å bruke penger på markedsføring. Han fyller stadion alene. I år derimot kjører vi diverse kampanjer, blant annet en busskampanje, forteller Hoen, som har tenkt å slå på stortrommen neste år.

— Da er det 50-årsjubileum for Bislett Games (samme dato som i år). I 2015 satser vi på å få alt som kan krype og gå - og i tillegg tidligere utøvere som opp gjennom årene har vært med å prege Bislett Games.

Billettsalget når Usain Bolt ikke kommer?

Det er fortsatt god plass.

Fakta

Stjernesamlingen

Disse 13 OL-vinnerne er klare for Bislett Games onsdag 11. juni: (I parentes øvelsen hvor OL-gullet kom):

Natalia Antyuk, Russland (400 hekk), Aileen Bailey, USA (stafett), Ashton Eaton, USA (syvkamp), Allyson Felix, USA (200 m og begge stafettene), Brimin Kipruto, Kenya (3000 hinder), Renaud Lavillenie, Frankrike (stav), Tomasz Majewski, Polen (kule), Sandra Perkovic, Kroatia (diskos), Christian Taylor, USA (tresteg), Andreas Thorkildsen, Norge (spyd), Anna Sjiserova, Russland (høyde), Stephanie Trafton-Brown, USA (diskos), Keshorn Walcott, Trinidad (spyd).

Publisert
BT anbefaler

Brann må på trener­jakt: Disse profilene er ledige på markedet

Her er 25 trenere som kan være aktuelle for Brann.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Fjord Line innfører munn­bind for ansatte

  2. De norske forskerne trodde ikke astma­medisinen ville ha effekt på friske. Resultatene overrasket dem.

  3. Fløyfjelltunnelen ble stengt etter at bil røykla tunnelen

  4. Om morgenen var både datteren og bilen borte. Så ble jenten funnet med to i promille.

  5. I Bergen får han gå i fred på gaten. I Sør-Korea har Jens gått viralt.

  6. «Da alt var over, spilte Lars Arne Nilsen til 10 på børsen. Sjefene hans, derimot ...»

  1. Friidrett