Sandviken mener «bjørnejakten» er i gang

Sandviken vil utfordre fotballhierarkiet i Bergen. — Vi må jobbe steingodt for å forsikre oss at vi fremdeles er på toppen, sier Arna-Bjørnar-treneren.

BJØRNEJAKT. Andrea Thun og Sandviken ønsker å ta igjen Maria Brochmann og Arna-Bjørnar og overta fotballtronen i Bergen på sikt. Thun (21) ble Sandvikens store helt da lagene møttes lørdag, etter et utlikningsmål i det 92. spilleminutt.
  • Lars Eivind Måseide
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

2-2-oppgjøret mellom Sandviken og Arna-Bjørnar avsluttet årets Toppserie-sesong – en sesong der begge bergenslagene har måttet kjempe hardt for å unngå nedrykk.

Arna-Bjørnar har i lang tid vært storesøster mellom de syv fjell, men Sandviken ønsker nå å snu opp ned på kvinnefotballen i Bergen.

— Det er en liten duell mellom lagene og jeg mener mulighetene til å passere Arna-Bjørnar helt klart er der. Det er to klubber som kjemper om å få de beste unge talentene, og om vi klarer å bygge videre på det vi har gjort i år så kan vi passere dem på sikt, sier Sandvikens tomålsscorer, Andrea Thun (21).

- Nærmere enn noen gang

Laget fra Stemmemyren rykket før sesongen opp fra 1. divisjon, etter et år på nivå to. Trener Øyvind Nordtveit gir laget godkjent etter retursesongen, men har klare ambisjoner om å jakte høyere tabellplasseringer i 2016. — Vi vil vise folk i Bergen at vi har tatt steg i år og er nærmere Arna-Bjørnar enn noen gang. Per dags dato ønsker vi selvsagt å komme oss høyere opp på tabellen. Det er det vi jobber for og det er jeg sterk i troen på.

- Kan dere vippe Arna-Bjørnar ned fra tronen?

— Ja, det kan vi, men det viktigste for oss er at vi klarer å etablere oss i toppen av Toppserien. Om Arna-Bjørnar også er der oppe, så er det helt greit for meg, sier Nordtveit.

Les også

Thun reddet Sandviken på overtid

Avsluttet med medaljeform

Arna-Bjørnar har på sin side ikke tenkt å gi fra seg fotballtronen med det første. Etter en skuffende sesong for bjørnene, vil treneren nå ha arnabuene tilbake i norgestoppen.

— Vi må jobbe steingodt for å forsikre oss at vi fremdeles er på toppen. Sandviken ønsker selvsagt å utfordre vår posisjon, og det kan hjelpe til at begge klubbene presterer bedre, mener Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen.

Laget hans avsluttet den siste tredjedelen av sesongen bra, med fire seire, to uavgjort og ett tap på de syv siste kampene. Det er en form som ville gitt bronse om man presterte det gjennom en hel sesong.

— For to måneder siden sto vi med begge beina i nedrykkssumpen, men måten vi avsluttet sesongen på viser at potensialet i denne troppen kan nå langt. Vi skal i hvert fall prege øvre halvdel av tabellen, men det er en naturlig målsetting å satse på medalje igjen, mener Hagen.

Kampen om bronsen

I den siste serierunden var det knyttet mest spenning til bunnkampen i Toppserien, der Medkila kapret kvalifiseringsplassen foran Amazon Grimstad, som dermed rykket ned. Det var for lengst avgjort at LSK er årets seriemester, foran Tom Nordlies gamle klubb, Avaldsnes.

Hagen tror bjørnene neste år kan ta igjen noe av forspranget til de to pengesterke lagene.

— Det er to klubber som er langt foran alle oss andre, med budsjett på tre-fire ganger så mye som oss. De kan vi aldri konkurrere med økonomisk, men i sjiktet bak ønsker vi å konkurrere, sier Hagen.

Økonomi en avgjørende faktor

For dem – som for Sandviken – står mye å faller hvilke spillere som blir og slutter seg til klubben i vinter.

— Skal vi hjelpe enerne i dette laget, med tanke på landslag og å kjempe om medaljer og titler, så trenger vi noen ferske ferdigvarer inn, mener Hagen, som allerede til uken venter tre prøvespillere fra Sverige.

- Er det plass til to Toppserielag fra Bergen?

— Ja, om det er plass til fem lag fra Oslo, er det plass til to fra Bergen, mener han.

Også Sandviken er på spillerjakt, men sier økonomi er en avgjørende faktor.

— Økonomi er alltid en viktig del i fotball, om en innrømmer det eller ei, men ting tyder på at vi kan øke enda mer på budsjettet til neste år. Vi ser både lokalt og nasjonalt etter spillere, samt at vi har følere i utlandet, sier Sandviken-treneren.

- Det var utrolig deilig

Lørdagens kamp på Stemmemyren handlet mest av alt om skryteretten i byen. Arna-Bjørnar fikk en pangåpning på kampen, og ledet 0–2 etter bare syv minutters spill.

Men deretter våknet Sandviken.

En overtidsscoring fra Andrea Thun gjorde at lagene delte poengene.

— Det var utrolig deilig. Vi gikk virkelig inn for å få utlikningsmålet på slutten og det er spesielt bra at vi klarte å hente oss inn i kampen igjen, sier tomålsscorer Thun.

Thuns overtidsmål gjorde at Sandviken passerte Vålerenga og gikk opp på en niendeplass i serien. Arnabuene ble til slutt nummer syv.

Publisert

Toppserien

SVUTMP
1Brann18143153134045
2Rosenborg18132340122841
3Vålerenga18123348123639
4Stabæk188372322127
5Kolbotn188282722526
  • Opprykkskvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering