Muskler og Skålevik-mål gir håp

Med en spiss som leverer og to nye muskelbunter i midtforsvaret, øyner Nest-Sotra håp om en snuoperasjon.

  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Skal sotraværingene ha håp om å fornye kontrakten, tror jeg de er avhengig av at Steffen Lie Skålevik blir i klubben ut sesongen. Mot Åsane viste han hvorfor han er attraktiv for større klubber enn Nest-Sotra da han avgjorde lokaloppgjøret med et vakkert mål som få gjør etter.

Dermed klatret Nest-Sotra bort fra bunnplassen, og plutselig er det håp om å karre seg over nedrykksstreken så lenge det er snakk om kun fem poeng opp til sikker plass.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand.

Grunnlaget for seieren ble lagt via et forsvarsspill som var bedre enn tidligere i sesongen. John Olav Norheim og Mads Lennart Nilsen signerte for klubben i siste uke, og begge leverte bunnsolide prestasjoner mot Åsane. Deres robuste spill i midtforsvaret sørget for at Åsane sjelden slapp til foran mål.Nest-Sotra vant de fleste duellene, og så lenge en kan kombinere stødig forsvarspill med en bevisst strategi med å finne raske, løpsvillige Steffen Skålevik med gjennombruddspasninger, fikk Åsane en travel kveld. Ikke minst da også slepne Johnny Furdal etter hvert fikk mer rom til å boltre seg i.

Før pause var det feriefotball på Myrdal mellom to lag det oste nedrykksnerver av. Gradvis tok kampen seg opp, og høydepunktet var da Skålevik bredsidet ballen vakkert i mål. Med hjemmekamper mot Follo, Kristiansund og Bryne, i tillegg til et bortemøte med Hønefoss som overtok bunnplassen, i de neste kampene, øyner Nest-Sotra håp om en høstlig snuoperasjon.

Les også

Gir debutantene æren for seieren

Det bør helst skje med Åsane også, for tendensen etter en fin start, er urovekkende. I går betalte Åsane dyrt for tafattheten før pause i en kamp der forskjellen på seier og tap var en spiss som tok godt vare på den ene sjansen han fikk.

For Nest-Sotra blir terping på et forsvarsspill som fungerte godt mot Åsane, det viktigste den neste tiden. I tillegg til å overtale Steffen Skålevik til å spille i grønt ut sesongen.

Publisert: