Nå må super-Warholm bestemme seg for fremtiden

Karsten Warholm har stilt opp i fire NM-øvelser og tatt medalje i alle. Nå innser supertalentet at han må spisse satsingen.

Publisert Publisert

Karsten Warholm tok fire medaljer under NM. Nå må han snart velge hvordan veien videre ser ut. Foto: NTB SCANPIX

  • Arne Hole
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

HAUGESUND (Aftenposten): Alle eksperter sier at nå må Karsten Warholm velge mellom tikamp og en enkeltøvelse. Så langt har han hatt suksess i alt. Og i NM fortsatte det.

— Det er mange eksperter der ute, men de har kanskje rett. Jeg må sette meg ned etter sesongen og snakke med noen trenere, sier 19-åringen fra Dimna, som fredag vant 400 meter. I går slo han til med gull også på 400 meter hekk. Innimellom har han tatt sølv på 110 meter hekk og i lengde.

— Jeg måtte ha gull på hekken, for jeg har fått tyn fra Dimna-gutta. De lurer på om jeg har begynt å samle på sølv, sier multitalentet og smiler. Han kom hjem fra junior-EM med to sølv: ett i tikamp og ett på 400 meter. Sølvet på 400 meter vakte internasjonal oppsikt. Midt i tikampen løp Warholm forsøk, semifinale og finale på 400 meter og var 2/100 fra gullet!

Les også

Warholm velger Polen-ferie foran NM-avslutning

Får ikke kongepokalen

Ulsteinvikingen kunne sikkert ha tatt medalje også på 200 meter i dag, men hadde lovet kjæresten å dra på ferie til Polen hvis han ikke var med i kongepokalkampen.

— Det er jeg nok ikke. Tidene er ikke bra nok til det, men jeg er godt fornøyd med innsatsen.

På 400 meter hekk tuktet han gjennombruddsmannen fra 2013, Øyvind Strømmen Kjerpeset, på de siste ti meterne: 51,09 mot 51,50. Nederlaget, men like mye måten det skjedde på, gjorde Kjerpeset deprimert.

— Jeg aner ikke hvorfor det stopper mot slutten, sier den eneste nordmannen som har vært under 50 blank. Ekspertene snakker om at Kjerpeset fikk for store lår mens han var skadet i fjor.

— Det er et innspill vi skal vurdere. Fordi han var skadet, måtte Øyvind trene mye styrke, mens det ble mindre løping. Nå blir det mer løping, sier trener Eystein Enoksen.

Les også

Warholm innser at EM tok mye krefter

Tror på teknisk utvikling

Samtidig som utenforstående presser på for at Warholm skal ta et valg – og mange mener han bør velge 400 meter hekk – har Dimna-gutten selv lyst til å gi tikampen flere sjanser. Det til tross for at han får høre at han ikke kan kaste.

— Bygger jeg fysikk for å kaste lenger, går det ut over løpsøvelsene. Men jeg vet at jeg kan kaste mye bedre bare jeg får den riktige, tekniske instruksjonen. Det er en stor utfordring, men jeg har lyst til å ta den. Uansett må jeg ha en plan som alle trenerne tror på, sier Karsten, som flytter til Oslo kommende helg. Men han hadde ikke vært Warholm om han ikke også hadde fått tid til å løpe 200 meter på Bislett mellom flyttelassene!

Det er jo mangekamp.

Publisert
  1. Friidrett
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. EM-tung Warholm fornøyd med NM-gull

  2. «Frøsken» fosset inn til medalje på ukjent distanse

  3. Blodig NM-medalje for Live

BT anbefaler

Mann skal ha voldtatt barnevaktene (14)

Han erkjenner ikke straffskyld.

LES SAKEN