Bryne måtte bort fra Bryne for å få ro

Med 13 spillere på utgående kontrakt har Bryne blitt nedringt av klubber som vil kjøpe. Det skapte så mye uro at trener Gaute Larsen onsdag tok med seg hele troppen til Utsikten i Kvinesdal for å få ro.

Oddbjørn Skartun er en av flere Bryne-spillere som har fått tilbud om å skifte klubb. Rivalen Sandnes Ulf prøvde seg helt til overgangsvinduet stengte.
  • Egil Ø. Nærland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Ingen tvil om at overgangsvinduet har vært noe turbulent for oss. Mange spillere har hatt tankene andre steder. Derfor var det viktig å få et par dager i rolige omgivelser, og få alle til å rette søkelyset hundre prosent inn på oppgaven i Bryne, sier Larsen til Aftenbladet.

Kvalifisering eller bunnstrid

Søndag kveld kommer Åsane til Bryne stadion, en kamp som kan avgjøre om de rødhvite skal være med å kjempe om kvalifisering for opprykk, eller om laget må fighte for poeng for å unngå bunnstrid.

— Det er naturligvis ikke ideelt med så mange spillere på utgående kontrakt, andre klubber har lov til å henvende seg uten at vi kan gjøre noe som helst, medgir Larsen.

Les også

Sandnes Ulf byr på Oddbjørn Skartun

Spillerne frykter dårlig økonomi

Brynes utfordring er at styret presenterte et underskudd på 2,5 millioner kroner for 2014 uten at noen hadde kjennskap til det. Flere spillere som allerede i mars var klare til å signere, valgte å utsette og avvente den økonomiske situasjonen.

— Seks spillere har forsvunnet ut, fem har kommet inn nå i sommer, og til kampen mot Åsane har vi alle så nær som en skadet Truls Sælevik Vagle disponible. Troppen er så god at vi bør bite fra oss de ti siste kampene, mener treneren som har mistet to av de faste, Viljar Helland Vevatne (Brann) og Henrik Breimyr (Start).

Les også

Fornyet tillit til Jonas Høidahl

Les også

Høidahl holdt buret rent

Kristiansen tilbake i mål?

Larsen har ikke bestemt seg for lagoppstilling, men skryter av Mads Bøgild og Anders Kristiansens prestasjoner på trening. Begge går sannsynligvis inn på laget søndag. Det samme gjør Vegar Landro som var suspendert da Bryne tapte 1-2 for Nest Sotra.

12 av de viktigste og mest brukte uten kontrakt.

Spillere uten kontrakt fra 2015: Anders Kristiansen, Oddbjørn Skartun, Aram Khalili, Jon-Helge Tveita, Marius Lode, Paul Addo, Sabri Khattab, Krister Wemberg, Emil Dahle, Vegar Landro, Robert Undheim og Truls S. Vagle.

I tillegg har kroaten Branislav Bosnjak bare halvårskontrakt for å vise om han holder nivået.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Bryne FK
  3. Åsane Fotball
BT anbefaler

Han ville skrive om strøm. Så sa hans tre år gamle datter noe som skremte ham.

Forfatter Runar K. Dahle har skrevet det som er blitt omtalt som en «cybergrøsser».

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Fryktet flyet ikke gikk, nå har de fått kontrabeskjed

  2. Nytt dataangrep mot norske nettsider – russiske hackere hevder å stå bak

  3. Pilotstreik i SAS: – Meget alvorlig

  4. Bil veltet i rundkjøring

  5. Nå skal det hølje ned – fare for over­svømmelser og skred

  6. Havnet midt i dramaet: – Jeg fokuserte på å få ungene ut