Brennhete Berisha forverret Stabæk-krisen

NADDERUD (VG) (Stabæk – Viking 1–3) Veton Berisha (27) var over alt mot Stabæk. Spissen, som endelig var tilbake for fullt, sørget for at Viking har heng på medalje, samtidig som Stabæk nå er aller sist på tabellen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Dette var deilig. Vi hadde full kontroll hele kampen, sier Berisha til VG etter kampen.

Etter en sesongstart preget av høye topper og dype daler, har Viking-laget nå blitt mer stabile.

– I det siste har det vært gode prestasjoner og mye poeng mot gode lag, sier Berisha.

Viking-trener Morten Jensen mener ytterligere fokus på egne prestasjoner er mye av grunnen. Han forteller at de satte seg ned og ble enige om å gå den veien etter det tunge 0–3-tapet for Sandefjord tidligere i sesongen.

– Vi har vært tro mot å utvikle spillet vårt, fremfor å fokusere for mye på motstanderen. Seriestarten vår var spesiell med knapp tid. Da ble det litt berg-og-dalbane i prestasjonene, sier Jensen til VG.

I Stabæk-leiren var stemningen naturlig nok en helt annen. Trener Eirik Kjønø erkjenner at de ikke var i nærheten.

– Dette var skuffende. I dag var det stor forskjell. Det var ikke noe tvil om at de kom til å vinne kampen. Vi kan ikke unnskylde oss og pakke det inn, sier Kjønø til VG.

– Følte du deg litt maktesløs på sidelinjen?

– Ja, det er klart. Det er viktig å jage hele veien, men jeg er bare et menneske jeg også. Alle så at vi var for langt unna, og da blir man litt maktesløs.

Kjønø mener at erfaringen han opparbeidet seg under en tøff høst med Grorud i fjor blir viktig utover en høst med ryggen mot veggen.

– Da jeg tok over visste jeg at dette ville bli tøft. Det var et lag med seks poeng på ti kamper, så vi må bare jobbe fremover. Jeg er skuffet akkurat nå, men dette var bare én kamp.

SKUFFET: Eirik Kjønø slaktet sitt eget lag etter tapet for Viking. Her fra en tidligere kamp i år.

Foran møtet på Nadderud befant både Stabæk og Viking seg helt i toppen på statistikken over innslupne mål denne sesongen. Med henholdsvis 38 og 33 baklengs hver, lå alt med rette for en real målfest i Bærum.

Og vi trengte ikke vente lenge. Elleve minutter inn i oppgjøret serverte Kevin Kabran en følsom stikker mot Veton Berisha. Viking-spissen utnyttet «trekkspilltendenser» i Stabæk-forsvaret, og sendte gjestene foran med en fin avslutning fra skrått hold.

Bare fire minutter senere var utligningen et faktum, da stopperdebutant Gianni Stensness og sisteskanse Arild Østbø på tragikomisk vis kolliderte, og i praksis ga utligningen til Fitim Azemi og Stabæk.

Viking-keeper Arild Østbø fortvilte etter å ha sluppet inn utligningen.

Kaptein Berisha kom med et ørlite stikk til forsvarsspillerne sine da han fikk spørsmål om baklengsmålet av VG.

– Det er sant at dette er noe vi har blitt vant med. Men jeg synes de spiller en god kamp, både med og uten ball.

Annenomgang fortsatte som den første, men med et enda mer dominerende Viking-lag. 67 minutter var passert da formspilleren Joe Bell serverte et innlegg på pannebrasken til Veton Berisha, som headet på tvers til Viljar Vevatne til 2–1.

Marcus Sandberg i Stabæk-målet sørget for at seieren ikke ble større for gjestene.

Bare fem minutter senere var kveldens tredje Viking-scoring et faktum. Målscorer? Selvfølgelig Veton Berisha med et hodestøt etter innlegg fra Bell.

Viking-trener Morten Jensen sammenligner Berisha med Wayne Rooney.

– Han er en pest og plage, for han løper helt vanvittig mye – både med og uten ball. I tillegg scorer han med både høyre, venstre og med hodet. Vi synes vi har Eliteseriens beste spiss.

Stabæk har nå ikke vunnet på over en måned, og står med fire strake kamper uten seier. Med Branns seier på Åråsen, befinner bæringene seg nå helt sist på tabellen etter 18 spilte kamper.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk