Faren tapte to cupfinaler for Vålerenga – Guro vil vinne for Sandviken

ULLEVAAL STADION (VG) Søndag skal Sandviken-spiller Guro Bergsvand (27) prøve å klare det faren Jo Bergsvand (61) aldri lyktes med da han spilte for Vålerenga: Å bli cupmester.

FOTBALLFAMILIE: Jo Bergsvand, her i aksjon for Vålerenga i 1983, håper datteren Guro kan kalle seg Norgesmester etter søndagens cupfinale.
 • Jostein Magnussen, VG
 • Geir Juva, VG
Publisert Publisert

Jo Bergsvand spilte i alle år for Vålerenga og var i to cupfinaler. I 1983 dannet Jo og Lasse Eriksen spisspar mot Moss (tap 0-2). I 1985 var Jo og Lasse VIFs stopperduo mot Lillestrøm (tap 1-4).

Søndag får datteren en mulighet til å hente pokalen «hjem» - som Sandviken-spiller.

– At pappa spilte for Vålerenga betyr ingenting. Han er Sandviken-fan han, nå. Det er bare ett lag for han, sier Guro Bergsvand.

27-åringen fra Oslo spilt toppfotball for Lyn og Stabæk før hun tok turen over fjellet til Sandviken.

– Jeg spilte først for Heming og endte opp i Lyn som satset veldig bra på unge spillere. Du fikk lov til å være ung, være med på cuper, J-16 og J-19. Det var noe jeg satte pris på. Senere ble det Stabæk da det var på tide å ta et steg til.

Nå har hun tatt steget opp på landslaget. 27-åringen scoret i debuten mot Armenia 16. september og satte inn sitt andre landslagsmål i 4-0-seieren mot Belgia på tirsdag. Begge målene på arenaen hvor cupfinalen mot Vålerenga spilles på søndag.

Bergsvand er en av seks Sandviken-spillere som har vært med landslaget i kampene mot Polen og Belgia. Dermed har de blitt godt kjent med cuparenaen.

Les også

Sandviken-topp: – Leit at saken oppsto

– Vi har fått kjent på «matten» og vet hvor vi kan avgjøre cupfinalen, sier Bergsvand og ler.

– Nei, denne kampen vil leve sitt eget liv. Skjønt, det er en fordel at du har trent en del og spilt på denne arenaen.

27-åringen er i ferd med å fullføre en drømmesesong. Hun har fått sin landslagsdebut, er i cupfinalen og mye skal til om ikke Sandviken vinner Toppserien.

– Hvem hadde trodd at 2021 ble sånn? Ikke jeg, i hvert fall. Nå gjelder det å holde fokus, at man fullfører med stil. Så gleder jeg meg til å ta en pause i desember og kunne reflektere over det jeg har fått opplevd. Uansett hvordan dette ender så har det vært et utrolig gøy år - for Sandviken og for meg.

– Fordel Sandviken

Pappa Jo har tro på at datteren skal kunne kalle seg cupmester på søndag.

– Sandviken har store muligheter til å vinne. Det er et meget godt lag som møter et godt lag. Enkelt blir det ikke. Her handler det om å være tilstede og jobbe for hverandre, og det har Sandviken vist mange ganger i år at de er gode på, sier Jo Bergsvand.

Han mener også det er fordel Sandviken fordi laget også har spillere som evner å avgjøre jevne kamper.

– Datteren hevder pappa er blitt Sandviken-fan?

– Jeg heier alltid på det laget Guro spiller på, det skulle bare mangle. Men om Vålerenga er så gode at de klarer å slå Sandviken så er jeg stolt av å være en del av Vålerenga-familien. Jeg har mange store øyeblikk i minneboken, men dessverre ble det ingen cupseier. Det håper jeg Sandviken og Guro klarer.

Publisert
 1. Toppserien
 2. NM Cup Kvinner
 3. IL Sandviken
 4. Vålerenga kvinner
 5. Fotball
BT anbefaler

Dere må love meg ikke å google, sa legen til foreldrene

Lykke (13) er den eneste med sykdommen i Norge.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Motorsyklist omkom i ulykke

 2. Brødrene må rive naustet. I dag kan mange flere få samme beskjed.

 3. Da sjefen fikk en telefon, trodde han det bare var tull

 4. Mann skadet i arbeidsulykke: – Han har store smerter

 5. – Jeg er ufør, og jeg er ferdig med å skamme meg

 6. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av