- Vi er inne i en dårlig periode og det må vi erkjenne

Men Kjetil Knutsen tror den dårlige trenden kan snu fort for Åsane.

SKUFFET: Det ble ingen mål på superspiss Geir André Herrem da Åsane gjestet Jerv søndag. Kampen endte til slutt 2–0 til Jerv som fortsetter den stø kursen mot opprykk.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Jerv 2-0 Åsane

Søndag dro Åsane til Grimstad for å møte opprykksjagende Jerv. Åsane åpnet friskt, men slet med effektiviteten foran mål og ble aldri truende nok for Jerv. Jerv vant til slutt 2–0 og fortsetter den stø kursen mot opprykk.

— De fikk uendelig enkle mål

Åsane startet friskt og presset Jerv tidlig, men var ikke effektive nok i avslutningsøyeblikket. Da Kristoffer Tønnesen satte inn 1–0 etter drøye 20 minutter gikk luften litt ut av ballongen for Åsane, som ikke klarte å respondere før pause.

— Vi startet kampen veldig bra og fikk et bra trykk på dem og skapte store sjanser. Når vi var klart best og likevel klarte å komme under 1–0 ga vi oss selv dårlige betingelser for å snu kampen, sier Åsane-trener, Kjetil Knutsen etter kampslutt.

Jerv har vært solide denne sesongen og særlig på hjemmebane. Det er ingen lett oppgave å komme til Grimstad for å spille kamp. Knutsen syntes Åsane gjorde en god bortekamp, men var klar på hva de må bli bedre på dersom de skal ta poeng fremover.

— De fikk uendelig enkle mål. Vi var for puslete foran begge boksene egentlig, så selv om vi gjorde en grei bortekamp ble ikke summen god nok rett og slett, sier Knutsen.

Les også

Brann aksepterer fansens piping: - Trykket skal være slik i Bergen

Skademareritt

Det gjorde ikke kampen enklere ved at Joakim Hammersland, Mads Songve og Sondre Bjørshol måtte ut med skade i løpet av kampen.

— Vi fikk lite muligheter til å endre kampbildet når vi måtte gjøre bytter på grunn av skader, så det spilte inn det også, sier Knutsen.

Etter en dårlig slutt på 1. omgang, forsøkte Åsane å jage etter utlikning. De klarte å holde nullen lenge, men to minutter før full tid poengterte Glenn Andersen kampen da han satte inn 2–0 for hjemmelaget.

— Vi skal ikke lage frispark i slike situasjoner og de skulle heller ikke fått scoret det målet. Igjen ble det for enkelt og vi var for puslete foran vårt eget mål, sier Knutsen.

Les også

«Brann fikk resultatet de ville ha. Men de fikk ingen flere venner.»

Åsane sliter med å vinne kamper om dagen noe Knutsen ikke legger skjul på. Likevel har han troen på at laget skal klare å snu den dårlige trenden og helst allerede hjemme mot Hødd i neste runde.

— Vi er inne i en dårlig periode og det må vi erkjenne. Vi har klart å komme oss ut av det før, så nå må vi sørge for å komme tilbake hjemme mot Hødd. På hjemmebane har vi vært solide over tid, så jeg ser ingen grunn til at det ikke skal være mulig, poengterer Knutsen.

På tross av enda et bortetap har Knutsen noe positivt å ta med seg fra Grimstad-turen.

— Vi gjorde en grei bortekamp mot et sterkt hjemmelag og det må vi ta med oss. Vi må rett og slett bli tøffere i begge boksene, og vi skapte nok til å score i dag, men må bli mer effektive. Det er kun hardt arbeid som gjelder, for mål det får man ikke gratis, sier Knutsen.

Åsane ligger på 9. plass med 30 poeng, seks poeng opp til Levanger og Mjøndalen på 7. og 8. plass. Hødd puster Åsane i nakken med sine 27 poeng, så en trepoenger i neste runde vil komme svært godt med for å øke forspranget for Åsane.

Publisert