Brann-spillerne får alkoholforbud under ny trener

Lars Arne Nilsen stiller strenge krav til sine spillere.

Lars Arne Nilsen har innført nye regle i Brann-leiren.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Under mandagens medlemsmøte fortalte Branns nye trener, Lars Arne Nilsen, hvilke grep han skal gjøre for å skape en bedre treningskultur i klubben. Spillerne skal veies ukentlig, de skal møte på trening én time før treningstiden, testes med hyppige løpstester og det vil bli innført et forbud mot alkohol i sesong.

De som ikke klarer å innrette seg etter de nye kravene, vil det ikke være plass til i Brann. Det er trenerens klokkeklare budskap.

Det varBergensavisensom først meldte om nyheten.

— I mitt hode skal ikke slikt være nødvendig, men vi driver med toppidrett. Når du våkner skal innstillingen være: Hva kan jeg gjøre i dag for å bli så god som mulig? Hvis ikke de typene er her, så må vi sørge for å få fatt i dem. Og da er det ikke sikkert her er plass til alle som er her nå, sa Nilsen ifølge BA.

- Vage signaler om ukultur

Til Bergens Tidende kan Branns midlertidige sportssjef, Rune Soltvedt, fortelle at Nilsens holdninger var en av de viktigste grunnene til at nettopp han overtok etter Rikard Norling.

— Vi vet hva han står for og hvor opptatt han er av treningskultur. Den ønsker vi å forsterke i Brann, sier Soltvedt.

- Har det vært en ukultur i Brann?

— Lars Arne snakker ikke om hvordan det har vært, men hvordan han ønsker at det skal være, sier sportssjefen.

- Opplever du en ukultur blant Brann-spillerne?

— Det som har kommet til meg av fakta, opplever jeg ikke som noen ukultur. Men jeg har fått vage signaler om diverse, uten at jeg selv er ute på byen og kan få med meg det. Det som har kommet til oss, har vi grepet fatt i.

- Toppidrett er ikke en lek

Før sesongen ble Marcus Pedersen og Kristoffer Barmen straffet av Brann etter et barbesøk. BT er kjent med at Pedersen og Barmen i fjor høst flere ganger også var ute på byen. Dette var da ikke nødvendigvis i strid med Branns interne reglement.

Pedersens og Barmens straff ble offentlig bare dager etter at det ble kjent at keeper Piotr Leciejewski kom overvektig hjem fra ferie.

BT-kommentator Tore Strand oppfordret den gang Brann til å stramme inn reglene.

«Deler av spillergruppen i Brann har over tid vist en ukultur som gjør at Brann har en stor utfordring med å komme inn på det rette toppidrettssporet », skrev han i sin kommentar.

Den ukulturen har Brann lyst til å forandre på.

— Vi driver med toppidrett, det er ikke en lek. Vi driver ikke breddeidrett. Brann skal ha spillere som tenker fotball 24 timer i døgnet, sier han til BA.

- Vi må forsake noe

Foran medlemsmassen, som lot seg begeistre av Nilsens strenge regime, fortalte sotrastrilen om drømmescenarioet.

— Spillerne skal legge seg tidlig, være påpasselig med kosthold, trene hardt og være «fit». Man må være 100 prosent, 24 timer i døgnet, sa Nilsen.

- Hvordan har spillerne reagert på de nye reglene, Soltvedt?

— Når en trener er så tydelig, vil det alltid komme noen reaksjoner. Men skal vi bli en toppklubb, må vi forsake noe. Vi kan ikke ta hensyn til alles meninger, sier han.

Publisert: