Leciejewski om keeperduellen: - Krigen er i gang

Brann har hentet ny målvakt. Han understreker at han ikke kommer til Bergen for være å være nummer to.

- Forsesongen er 100 dager lang. Det vil bli mange treninger der jeg kan vise at jeg er bedre enn ham, sier Piotr Leciejewski om sin nye konkurrent.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Piotr Leciejewski er ikke henrykt over å få en ny kollega på plass. — Krigen er i gang, sier han.

Alex Horwath har ikke kommet til Bergen og Brann for å sitte på benken.

Leciejewski kom selv til Brann for å utfordre den daværende førstekeeperen. Hans forhold til Håkon Opdal ble raskt iskaldt, og de to sender fortsatt ikke julekort til hverandre, for å si det slik. Nå er det Leciejewski som har fått en utfordrer etter at Brann signerte amerikanske Alex Horwath. Polakken har hilst på kollegaen, men ikke mer enn det.— Vi hadde en samtale.

- En samtale?

— Ja, et par ord, da. Haha!

- Var du vennlig?

— Haha. Jeg er alltid vennlig.

Dette sa en munter Leciejewski til BT fredag. Det var før Horwath hadde signert for Brann. Etter mandagens trening var Leciejewski mindre munter og mer innbitt:

— Hva kan jeg si. Krigen er i gang. Ny keeper, ny utfordring for meg.

- Trengte du det?

— Dette er et spørsmål for treneren, ikke for meg.

- Hvordan vil du behandle ham?

— Hehe. Forsesongen er 100 dager lang. Det vil bli mange treninger der jeg kan vise at jeg er bedre enn ham. Jeg er ikke den som forlater klubben når den er i trøbbel. Målet mitt er det samme: Være nummer én, vinne alt vi kan vinne, komme tilbake til eliteserien og vinne alt der. Dette forandrer seg ikke.

- Er den nye keeperen god?

— Spør Dan (Riisnes, keepertrener, red. anm.) om det. Ikke spør meg. Jeg bryr meg ikke om ham, kun om meg selv.

Høye forventninger

Vi spurte selvsagt treneren, slik Leciejewski oppfordret til. Men Rikard Norling var heller ikke videre snakkesalig rundt keeperkampen. Etter en økt i silende kaldt regn på Nymark, hvor amerikaneren rakk å vise at han er komfortabel med ballen i beina, sa Norling dette:

- Hvilke forventninger har du til keeperen?

— Høye, svarer Norling.

- Han er god med beina?

— Ja. Det er en viktig del av målvaktsspillet, og en del som bare blir viktigere og viktigere for hvert år som går.

- Er tanken at han skal utfordre Piotr?

— Ja, absolutt

- Så her blir det konkurranse?

— Ja.

- Hvordan tror du Piotr tar det?

— Jeg skal ha individuelle samtaler med alle spillerne også med keeperne. Da skal jeg formidle de tanker jeg har. Inntil da kommer jeg til å svare sånn, du vet, utydelig...

I går opplyste Brann om at Horwath er tildelt klubbens drakt nummer 1 for den kommende sesongen. Det behøver ikke å bli tolket som noe frempek foran sesongen i 1. divisjon - Leciejewski har alltid benyttet drakt nummer 24 i Brann.

- Kan ikke være lat

Amerikanske Horwath er som amerikanere flest utstyrt med en viss konkurransementalitet. Men keeperen som kommer fra svenske Ljungskile, er ikke innstilt på isfront.

— Det er en konkurranse, men vi er del av samme lag. Uansett hvem som vinner den konkurransen, må den andre støtte den som spiller. Det kommer i alle fall jeg til å gjøre, hvis det går slik, og jeg håper det går begge veier, sier den ungarsk-ættede målvakten.

- Tror du han kommer til å støtte deg, dersom du går seirende ut av duellen?

— Jeg vet ikke. Jeg kommer i alle fall til å være en god lagkamerat.

Horwath sier han ikke er overrasket over at det såkalte prøvespillet endte med kontraktsinngåelse før han i det hele tatt hadde prøvespilt:

— Vi har vært i samtaler i en stund. Det var kanskje ingen overraskelse at det endte i en avtale, smiler han.

Han later til å ta konkurransesitasjonen med relativ ro:

— Jeg kom ikke her for å være nummer to. Jeg kom hit for å spille. Det er mitt mål. Dette er er profesjonell fotball. Konkurranse er bra, det gjør at du kan ikke være lat eller å ta ting for gitt.

Publisert: