Jesper Holm tar selvkritikk etter en svak sesong

— Det er mitt ansvar å bygge opp et lag av sultne spillere. Det har jeg ikke klart i den grad jeg hadde sett for meg, medgir Stord-treneren.

Henrik Knudsen er blant de eldste og mest rutinerte Stord-spillerne som nå forlater klubben. Nå søker trener Jesper Holm yngre og mer sultne utøvere til Sunnhordland

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Holm kom til Stord sist sommer med meget store ambisjoner. Oppildnet av klubbledelsens uttrykte mål om gull og titler, hev den avtroppende Skanderborg-treneren seg på samme bølge av entusiasme og ambisjoner.

Et snaut år seinere kan man slå fast at de drakk for mye Møllers tran alle sammen – både styret og treneren.

For eliteserielaget Stord ble slått ut av NM av et 1. divisjonslag – og i serien kom de ikke engang inn blant de åtte beste. Farvel sluttspillet. Eneste lyspunkt var E-cupen, der Jesper Holm ledet stordabuene til semifinalene i Challenge Cup.

− Jeg er skuffet over min egen prestasjon. Og over lagets. Her er det mye å arbeide med, erkjenner dansken.

−Og jeg har få eller ingen unnskyldninger å bruke for at det har gått som det har gjort.

Mislykket handel

Før sesongstart hentet Stord-treneren fire nye spillere til Sunnhordland. Ingen av dem har slått til. Strekspiller Rasmus Wegman (27) ble en flopp og reiste tilbake til Danmark før jul. Målvakt Thomas Aagaard kom til Stord med landskamper på aldersbestemt nivå på CV-en sin. Men i likhet med sin makker Mikael Søgaard har 23-åringen vært mer svak enn god.

Les også

Blir ikke enige om pris for Inge Aas Eriksen

Sloveneren Bostjan Kavas (36) på høyre backplass har vært en enda større skuffelse, og avslutter nå sitt opphold på Stord et år før kontraktens utløp. Mens kantspiller Mathias Meltzer (26) har gått skadet mesteparten av sesongen.

− Klubben kom litt seint på banen med hensyn til forsterkninger. Da får man gjerne det man fortjener. Nå må nye spillere på plass langt tidligere enn hva tilfellet var for et år siden, understreker Jesper Holm. Og han mener å vite hva slags typer han skal hente.

− Vi har satset for smalt. For få har vært i gang samtidig. Samtidig har sammensetningen av laget vært feil. Vi har hatt for mange spillere over middagshøyden. Nå blir det min oppgave å forsøke å hente relativt unge, og fremfor alt sultne, menn til klubben. For å få den rette miksen av rutine og ungdommelig pågangsmot.

Med frafall av flere sentrale brikker, har Jesper Holm og Stords sportslige ledelse utvilsomt en jobb å gjøre de nærmeste ukene. De vil ha en komplett spillergruppe på plass innen utgangen av mai.

Les også

Europacupen ingen bryr seg om

Konflikten mellom sunnhordlendingene og IFK Kristianstad om prisen på Inge Aas Eriksen har ikke funnet sin løsning – 21-åringen er fremdeles usikker på om han «sommerøya». Det gjør uansett Christian Spanne og Bostjan Kavas – og playmaker Henrik Knudsen. Mens målvakt Mikael Søgaard legger opp.

Toppscorer inn i troppen

Inn i troppen kommer trolig forsvarskjempen Jeppe Krogh. 25-åringen forlater Skanderborg i den danske eliteserien. Der er han allerede erstattet av nordmannen Besard Hakaj, tidligere Haslum-spiller.

− Jeg har hatt kontakt med Krogh, ja. Og får vi napp, vil jeg bruke han begge veier. Jeppe er en fysisk sterk utøver som også har mye å fare med som linjespiller.

Les også

Vidar Gjesdal skremt av Elverums dårlige økonomikontroll

Også Stavanger-gutten Fredrik Haaland (25) signerer for Stord. Haaland er venstrehendt og skal rendyrkes som skytter fra høyre backposisjon. I Viking scoret han 120 mål på 21 kamper sesongen 2014/15. Men Jesper Holm trenger mer.

− En eller to bakspillere til. Og en målvakt Jeg vil ha på plass en tropp som har den fleksibiliteten vi har manglet.

− Noen Kennie Boysen-handel ble det ikke?

− Nei. Og det har mye med økonomi å gjøre.

− Ingen lokale talenter å bygge på?

− Jo. Vi har et par som vi ønsker inn i treningsgruppen. Det er viktig å ikke bare stå frem som et kjøpelag.

Publisert
  1. Håndball
  2. Stord IL
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Storscorer forlater Viking

  2. TIF Viking sier nei til å bli Tertnes' partnerklubb

  3. Tangen blir mentor for lovende 20-åring

BT anbefaler

Skoene sto ikke i gangen. Christoffer (29) svarte ikke på mobilen. Foreldrene forsto at noe var galt.

Steve Elgåen (65) opplevde det verste en far kan oppleve. Christoffer, hans yngste sønn, forsvant, sannsynligvis i den…