Nå ber Brann-treneren om publikums hjelp

Og keeperen håper på 5000 flere tilskuere.

HVOR MANGE KOMMER?: Brann ligger an til å selge 10.000 billetter til søndagens kamp mot Tromsø. Brann-trener Lars Arne Nilsen mener tallet er som fortjent. Foto: Odd Nerbø
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Seks kamper før sesongslutt er Brann nummer to på tabellen. Hver helg fremover spilles viktige oppgjør i medaljekampen. Den første er mot Tromsø søndag klokken 20. * Husker du Branns forrige sølvlag?

Men selv om det er en viktig kamp, tvinges ikke Branns billettsalg i kne.

— Nå har vi solgt 7.500 billetter, noe som vil si at vi er i rute til 10.000, sier Camilla Schutz, Branns kommersielle sjef.

Treneren: Får folk som fortjent

Ifølge henne er 10.000 solgte billetter i tråd med budsjettet for sene søndagskamper.

- Det er et tidspunkt som er vanskelig for barnefamilier. Vi ville gjerne hatt flere tilskuere i denne kampen, som er viktig når vi kjemper om sølvet, men denne sesongen er vi strålende fornøyde med å ha løftet snittet vårt opp på 2012-nivå, som betyr en vesentlig økning , sier Schutz.

Til nå i år er Branns publikumssnitt på 12.293, godt hjulpet av et fullt Stadion 16. mai og i hjemmekampen mot Rosenborg. Treneren i klubben, Lars Arne Nilsen, mener å merke en økende entusiasme rundt Brann.

— Sakte, men sikkert våkner interessen til liv. Mange har vært med oss hele veien, men nå begynner flere å henge seg på. Vi håper på den beste hjelpen vi kan få fra Norges beste publikum, sier Nilsen.

Treneren understreker at han ikke ser noen grunn til å klage over billettsalget til Tromsø-kampen.

Branns Fredrik Haugen og trener Lars Arne Nilsen kan ta sølv i eliteseriecomebacket.

— Vi skulle gjerne hatt fulle tribuner, men det kommer når vi fortjener det. Det har vært noen tunge år og vi må gi publikum tid til å komme tilbake. Sakte, men sikkert kommer tribunen til å fylles opp igjen, mener Nilsen.

Leciejewski vil ha flere gale fans

Brann-keeper Piotr Leciejewski har etter hvert spilt mange sesonger på Stadion. Han sier seg ikke fornøyd med 10.000 tilskuere mot Tromsø.

— Jeg håper på 5000 flere. Det er stor forskjell på 10.000 og fullsatt Stadion. I Rosenborg-kampen fikk vi en helt annen energi fra fansen, enn vi for eksempel fikk mot Viking, sier Leciejewski.

Piotr Leciejewski mener publikum kan løfte laget frem

Han legger til:— Motstanderne får mye mer respekt for oss når tribunen er full. De blir litt skremt av alle de gale supporterne.

BTs Brann-blogger, «livstidssupporter» Eduardo «Doddo» Andersen sier han ikke er overrasket av Bergens noe avventende stemning i medaljestriden. Han forklarer et publikumstall på rundt 10.000, slik det ligger an nå, på denne måten:

— Det store bildet er at norsk fotball konkurrerer mot mange underholdsningstilbud, alt fra Facebook til Premier League. Det er andre tider enn det var for 10 år siden. Unge gutter og jenter i Bergen kan i dag føle like sterk tilknytning til et lag 500 mil unna. Det lille bildet er veldig enkelt, og dette er ikke kritikk, men en konstatering: Folk forventer mer enn at laget skal vinne. De vil ha underholdende fotball, de vil se skudd i vinkelen, trekantspill, driblinger og profiler.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk