Fem Brann-spillere på vårens lokale lag

Her er BT-sportens elleve utvalgte.

Byderby: Oppgjøret mellom Åsane og Brann på Myrdal var en thriller som vil bli husket lenge. Hjemmelaget ledet 2-0 til pause og fikk feilaktig annullert en scoring. Etter pause snudde Brann kampen og vant 3-2. Her kaster Vadim Demidov seg inn i en duell. FOTO: Ørjan Deisz
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Vårsesongen kunne definitivt gått bedre for våre tre lokale 1.-divisjonslag. Brann sparket Rikard Norling etter flere ydmykelser, og har mye å forbedre om det skal bli direkte opprykk. Nest-Sotra kastet ut trener Michael Schjønberg etter bare syv kamper, uten at tabelljumboens resultater ble mindre deprimerende av den grunn. Nyopprykkede Åsane var lyspunktet lenge, men har bare tatt fire poeng på de ni siste kampene.

Til tross for høyst varierende prestasjoner fra de tre lagene fra bergensområdet. har en rekke enkeltspillere vist seg frem. Noen var relativt ukjente fjes før sesongen, andre er spillere med lange CV-er som har vist at de ennå duger. Her er BT-sportens ellever fra de lokale lagene etter halvspilt sesong, satt opp i en 4-2-3-1-formasjon:

Tøff kamp på venstreback

Martín Sanchez Olsen

Keeper: Martín Sanchez Olsen, Åsane.Nest-Sotra er neppe veldig fornøyde med at de sendte Olsen til Åsane for å gjøre plass til Øystein Øvretveit. I starten imponerte Eirik Østgaard mest av Åsane-keeperne, men nå virker Olsen å ha tatt over som nummer én. Det er nok til at han får keeperplassen også på dette laget.

Høyreback: Amin Nouri, Brann

Nouri kniper denne plassen på grunn av sine offensive bidrag. Har startet alle Branns kamper, og totalt sett fremstått som en solid back.

Jonas Grønner

Midtstopper: Jonas Grønner, BrannBle plassert på benken av Rikard Norling i svenskens siste uker, men har under Lars Arne Nilsen vist at han bør ha en av stopperplassene. Har en nydelig langpasningsfot og potensial til å bli enda mer sentral som angrepsstarter.

Vadim Demidov

Midtstopper: Vadim Demidov, BrannEn av hovedårsakene til at Brann ikke ligger enda lenger unna lagene på direkte opprykksplass. Er blitt bedre og bedre utover våren, og selv når han ikke har dagen, er han den som går foran og drar med seg resten av laget. Åpenbart kapteinsvalg.

Martin Ueland

Venstreback: Martin Ueland, ÅsaneImponerte fra første kamp med ro, overblikk og en følsom venstrefot. Ikke like solid defensivt som han er skapende offensivt, men har likevel vært god nok til å danke ut Erdin Demir, som også har vært bra.

Defensiv midtbane: Vegard Leikvoll Moberg, Åsane

Den lange, lyse fra Os har vært en svært viktig mann for Åsane. En duellsterk spiller som velger enkelt med ballen i beina. Perfekt til rollen han har.

Bismar Acosta

Defensiv midtbane: Bismar Acosta, BrannVisst har han hatt sine svake opptredener sammen med resten laget, men Acosta er en kraftpakke som har mye å bidra med. Bør bli enda mer sjef.

Bunnlagets superspiss

Høyre midtbane: Joakim Hammersland, Nest-Sotra

Har fått til forholdsvis mye på et lag som har slitt. Hardtarbeidende og veldig ofte involvert i det Nest har skapt. Fire mål og to målgivende er godkjent for kantspilleren.

Kristoffer Larsen

Offensiv midtbane: Kristoffer Larsen, BrannNei, han har ikke fått ut det man ventet av ham før sesongstart. Likevel har Larsen vært så god på sitt beste at han får en plass på laget – under tvil. Når han leverer mål som mot Nest-Sotra og Kristiansund, er det umulig ikke å la seg begeistre.

Venstre midtbane: Joachim Soltvedt, Åsane

Med fire scoringer og fire målgivende pasninger har 19-åringen som kom fra Brann 2 fått sitt gjennombrudd som senior. Hans meget gode venstrefot bidro til mange poeng til Åsane i starten av sesongen.

Steffen Lie Skålevik

Spiss: Steffen Lie Skålevik, Nest-SotraDen mest selvskrevne på dette laget. Å score ni mål på femten kamper for seriens svakeste lag er meget sterkt. En plage for ethvert forsvar, også når han ikke har ballen. Høyst tvilsomt om Nest-Sotra får glede av hans kvaliteter også i høst.

Benken: Eirik Østgaard (Åsane), Erdin Demir (Brann), Eirik Wollen Steen (Åsane), Kristoffer Zachariassen (Nest-Sotra), Fredrik Haugen (Brann), Senai Hagos (Åsane) og Jakob Orlov (Brann).

— Spiller aldri dårlig

De fleste på vårens lag har svingt mellom det strålende og det svake. Det gjelder også Åsane-spillerne som er tatt ut, bortsett fra én, om vi skal tro trener Kjetil Knutsen.

— Styrken til Vegard Leikvoll Moberg er at han aldri spiller en dårlig kamp. Han er kanskje vår viktigste spiller, limet i laget. Fortsatt har han litt å hente på å orientere seg tidlig, men han er en ærlig og hardtarbeidende spiller, sier Knutsen.

Åsane har tre andre spillere blant BTs utvalgte, blant annet keeper Martín Sanchez Olsen.

— Keepersituasjonen vår har vært litt lik Branns. To gode keepere gjør at de må skjerpe seg hver dag på trening. Begge har variert på linje med resten av laget, men på deres beste har Martín Sanchez Olsen og Eirik Østgaard holdt bra nivå. Martin Ueland er en veldig slepen spiller. Jeg hadde ventet at han skulle ta dette nivået.

— Joachim Soltvedt ventet vi helt til mars med å signere, han er vår største positive overraskelse. Det han har prestert, har vært veldig gledelig. Han har mange mål i seg, og så har han litt å gå på både når det gjelder løpskraft og duellspill, sier Knutsen.

"Steffen-mål"

Nest-Sotra har vært i motgang gjennom hele våren, men likevel har et par spillere klart å utmerke seg. Først og fremst spissen Steffen Skålevik, som med ni mål er et hett salgsobjekt.

— Steffen har vært veldig viktig. Han kommer alltid til å skape sjanser for oss og laget det jeg kaller for Steffen-mål, sier Nest-Sotra-trener Ruben Hetlevik.

— Scoringer som kommer ut av ingenting. Mange av målene skal han ha æren for helt selv. I tillegg gjør han en knallhard jobb defensivt.

Det samme kan Hetlevik si om Joakim Hammersland, den andre Nest-spilleren i BTs ellever.

— Joakim har gjort en veldig god vårsesong, han har utviklet alle deler av spillet sitt fra i fjor, sier Nest-treneren.

Brann-trener Lars Arne Nilsen er på ferie og har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Er du enig i BT-sportens vurderinger? Har vi glemt noen? Si din mening i kommentarfeltet!

Publisert: