Riise om flørten: - Brann tok aldri kontakt. Det var synd – for det kunne blitt bra

Søndag skal han forsøke å ødelegge Branns solide seriestart.

TILBAKE I NORSK FOTBALL: John Arne Riise får her sin tippeligadebut. Veteranen var aldri aktuell for Brann, sier klubbens sportssjef.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

35 år gammel debuterte John Arne Riise i eliteserien. I sin tredje kamp på norsk toppnivå, som spilles søndag, er Brann motstander. Klubben han flørtet åpenlyst med fra TV 2s fotballstudio i vinter. Riise jaktet arbeidsgiver, Brann jaktet forsterkninger.

Men telefonen fra Brann Stadion kom aldri.

— Jeg hadde vært klar til å prate med dem, men det ble ingen kontakt mellom oss, sier Riise til Bergens Tidende.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, uttalte at Riise bare kunne slå på tråden.

— Det var ikke min jobb å gjøre det. Brann tok aldri kontakt. Det var synd – for det kunne blitt bra å spille for dem, sier Riise.

Han er klar på hva som hadde trigget med spill i Bergen, byen han beskriver omtrent som en innfødt: som «fantastisk fin».

— For meg var det naturlig å nevne Brann da jeg ikke hadde klubb. Jeg var nysgjerrig. Brann er et lag som har trykk på Stadion, i en by full av fotballfrelste folk. Jeg gleder meg til å komme dit for å spille kamp senere i år. For eliteserien er det fint at de er tilbake, sier Riise.

Vinduet stengte torsdag:

Les også

Her er alle overgangene i Tippeligaen

Brann: — Var ikke aktuelt

Brann-sjef Rune Soltvedt sier han likte at Riise koblet seg til Brann, men at det hele først og fremst var en mediesak.

— Det var aldri noe konkret i koblingen mellom Riise og oss. Vi har veldig respekt for karrieren han har hatt, men akkurat da var det ikke aktuelt for oss å hente ham, sier Soltvedt.

Snakket om Brann var bare en bitte liten del av overgangssagaen rundt John Arne Riise i vinter. Som mange vil ha fått med seg: Riise måtte få slutt på en personlig avtale med spillselskapet Betsson, for å bli klarert for spill i eliteserien. Etter mye frem og tilbake, løste alle tvister seg like før seriestart.

— På et tidspunkt hadde jeg bestemt meg for å legge opp. Jeg mistet litt lysten, fordi det hele tiden dukket opp nye problemer som hindret meg i å kunne spille i Norge. Det var så mye som måtte bli ordnet, da ble jeg etter hvert klar for å legge fotballen bort og satse på nye ting, forteller Riise.

Da alt til sist gikk i orden, og Riise ble Aalesund-klar, mente mange at serien hadde fått sin største profil. Og det i en sesong med Ole Gunnar Solskjær tilbake på trenerbenken i Molde.

— Jeg forstår hvorfor folk sier at jeg er det, med tanke på hvor jeg har vært og spilt tidligere. Jeg føler forventningspress nå, fra media og byen Ålesund, men det er noe jeg liker å ha på meg, sier Riise.

Les også

Riise har signert for Aalesund

Les også

Riise er ingen redningsmann for Aalesund

Les også

John Arne Riise debuterte med 4-er på børsen

Mener Norge mangler profiler

Han har gjort alt annet enn å skygge debatten rundt et fotballforbund og en sport som sliter med omdømmet.

— Det må jobbes for å interessen opp igjen, mener Riise.

I sosiale medier har han ytret seg om uttalelser fra landslagssjef Per-Mathias Høgmo, såvel som publikumssvikten rundt Norge.

— Vi mangler profiler. På landslaget mangler det folk som kan skape blest, som er annerledes og som tør å si fra, sier Riise.

- Du synes ikke det er helt bra at det kommer flere mennesker på Aalesund–Brann enn det gjorde sist landskamp?

— Nei, det er litt skremmende. I mange år har jeg sagt at man bør flytte treningslandskamper rundt i landet. Det skjer ikke ennå, og det er veldig synd. Kamper i Bergen, Trondheim eller Bodø ville gitt flere tilskuere, tror Riise.

Les også

Dette er de usikre kortene før Branns tur til Ålesund

Ny rolle

I Brann er det spillerne han kjenner fra gammelt av, som er lagets kanskje største profiler. Erik Huseklepp, Vadim Demidov og Azar Karadas har alle vært på landslaget med Riise.

— Jeg fikk melding av Azar her om dagen. Det blir gøy å møte ham og de andre igjen. Nå har Brann startet bra, med to uavgjortkamper, noe som gjør at de har en selvtillit med seg. Det fører til at de blir tøffe å slå.

Aalesund skal prøve, og de skal helst styre kampen på sin vei mot seier. Riise blir trolig brukt i en tidligere fremmed rolle for ham, sentralt i banen, som offensiv midtbane.

— Treneren vil ha meg med mest mulig offensivt, med tanke på skuddene mine, at jeg kan slå innlegg og levere målgivende pasninger. Løpskapasiteten min gjør at jeg også kan jobbe defensivt og hjelpe midtbanen slik. Hvor jeg ender opp gjenstår å se, men det er planen nå, sier Riise.

Egenmeldingen sier at han ennå ikke er hundre prosent, og kanskje ikke starter av den grunn, men formen virker å være på vei.

— Jeg nærmer meg toppen, sier John Arne Riise. Brann er advart før sitt første møte med ham.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk