Seks i Brann truet av oppsigelser

Brann må si opp flere ansatte, og seks ansatte er innkalt til drøftelser. Blant dem er arrangementssjefen som ble ansatt i mars.

Kutter: Roald Bruun-Hanssen har innkalt seks medarbeidere i Brann til drøftelsesmøter i forbindelse med at klubben nå skal gjennom en nedbemanning. Blant de innkalte er klubbens arrangementssjef Jan-Petter Bratland. Foto: Ørjan Deisz Foto: Rune Nielsen

 • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BT er kjent med at arbeidet med nedbemanning har gått over i en annen fase på Brann Stadion. Verst ser det ut til å gå ut over medieavdelingen, som ledes av Gorm Natlandsmyr. Avdelingen teller i dag tre ansatte, og de to andre medarbeiderne er begge innkalt til drøftelsesmøte. Det samme gjelder klubbens arrangementssjef, resepsjonist, butikksjef og en ansatt i klubbens ungdomsavdeling.

Et drøftelsesmøte er lovpålagt gjennom Arbeidsmiljøloven i forbindelse med oppsigelser.

Ansatt i mars

Verneombud: Videojournalisten Ørjan Håland, her i intervju med Fredrik Haugen, er også klubbens verneombud. Håland sier det er mange i Sportsklubben som nå har behov for å snakke sammen i en vanskelig tid. Foto: Rune Nielsen Foto: Ørjan Deisz

Brann har også innkalt fire andre medarbeider, blant dem arrangementssjefen Jan-Petter Bratland til drøftelsesmøte. Bratland ble ansatt så sent som i mars i år, men nå vurderer altså Brann å fjerne stillingen hans. Senest i 2010 ble daværende arrangementssjef Jan-Tore Guntveit oppsagt som følge av en nedbemanningsprosess.Klubbens verneombud Ørjan Håland er blant dem som har blitt innkalt til drøftelser.

— Det er som forventet. Ledelsen redegjorde for den økonomiske situasjonen for rundt en måned siden, og dette er en prosess som tydeligvis er nødvendig. Samtidig er dette en tøff tid for de ansatte, som verneombud har jeg opplevd en stor pågang av kolleger som har hatt behov for å snakke om det som skjer.

Håland, som er ansatt som videojournalist, bekrefter at han skal stille til drøftelsesmøte, og gir uttrykk for at heller ikke det var uventet.

— Det er ikke til å legge skjul på at medieavdelingen i de siste to årene ikke har generert inntekter som man hadde ventet. Derfor er det en viss aksept for at det er en avdeling som er under sterk evaluering. Samtidig vil det bli tema i drøftelsene hvor Brann ønsker å posisjonere seg i den digitale fremtiden, sier Håland.

Trenere, spillere og leger

Brann skal ha gitt uttrykk for at både kompetanse, fleksibilitet og sosiale forhold vil bli vektlagt når man nå fremover skal bestemme hvilke arbeidstakere som må forlate sine stillinger i klubben. Brann skal skjære ned med til sammen 15 millioner kroner, og da er det ikke tilstrekkelig med seks administrativt ansatte. På avdeling sport er derimot mange av de ansatte knyttet opp til kontrakter. Derimot lever spillere, trenere og medlemmer av støtteapparatet som bare har kontrakter ut året, meget farlig.

Dette dreier seg blant annet om videoanalytikeren Tomi Markovski, keepertrener Dan Riisnes, spillende assistenttrener Hassan El Fakiri, fjorårskaptein Markus Jonsson og 3. keeper Ådne Nissestad. Når det gjelder ansatte på kontrakt, har Brann varslingsplikt på én måned før kontraktsslutt. Kontraktene går ut ved årets slutt.

Også hele Branns medisinske apparat, i alt 3,5 årsverk, har kontrakter som utløper ved årets slutt. Også på dette området er det realistisk å vurdere omprioriteringer og kutt. Dette vil i så fall kunne omfatte legene Knut Fjeldsgaard, Asle Kjellsen og Arne Instebø, fysioterapeuten Gregor Monsen og massør Bjørn Rune Skråmestø.

Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen ønsker ikke å snakke om nedbemanningene i Brann.

— Jeg ønsker ikke å kommentere denne prosessen, sier Roald Bruun-Hanssen.

- Har noen av de ansatte i Brann mottatt varsel om oppsigelse?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer lederen.

Fakta:

Organisasjonen Brann:

Administrasjon: 7 ansatte.

Markedsavdeling: 4 ansatte

Privatmarked: 3 ansatte

Medieavdeling: 3 ansatte

Arrangementsavdeling: 2 ansatte, hvorav én er ad hoc

Brann Stadion AS: 3 ansatte

Sport: 7 ansatte, samt medisinsk avdeling og 25 spillere.

Utviklingsavdeling: 5 ansatte

Publisert
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Eliteserien

SVUTMP
8Stabæk3091294145-439
9FK Haugesund30116133951-1239
10Brann3099124049-936
11Sandefjord Fotball3098133143-1235
12Sarpsborg 083088143343-1032
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Berit (74) oppsøkte legevakta, men blei ikkje innlagt. Dagen etter døydde ho.

Legevakten svikta då Berit Kvalheim døydde. Det slår fylkeslegen fast.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. 383 nye koronasmittede siste døgn – 46 færre enn for en uke sidenID:

 2. Bil treft av stein i Salhusvegen

 3. – Flaskepant er en fordyrende miljøsvindel

 4. Nå kan vi besøke hverandre igjen: Dette er korona­reglene som gjelder nå

 5. 55 trengte legevakt­hjelp etter fall på glattisen

 6. – Det er ikke grunnlag for skjenke­forbud i Bergen nå. Jeg skjønner at folk er frustrerte.