Gullvinner hevder han ble ranet med pistol

— Skremmende, sier den amerikanske svømmestjernens mor.

Publisert Publisert

Ryan Lochte forteller at han ble ranet i Rio de Janeiro. Foto: AP

De amerikanske svømmerne har dominert i OL-bassenget den siste uken. Ryan Lochte (32) er blant dem som har fått smaken av gull. Han svømte tredjeetappen da USA vant stafetten i 200 meter fri.

Natt til søndag var imidlertid Lochte involvert i en mindre hyggelig hendelse.

Lochte skal ha vært på en fest han ble invitert til av den brasilianske svømmeren Thiago Pereira da dramatikken inntraff. På festen skal nemlig Lochte og tre lagkamerater ha blitt ranet. Forbryterne skal ha truet gullvinneren med pistol og stukket av med eiendelene hans.

Lochtes mor Illeana beskrev hendelsen som «skremmende» overfor Fox Sports News. Lochte kom uskadet fra hendelsen og er nå i sikkerhet på det amerikanske svømmelagets base. Lochte har senere bekreftet historien overfor NBC.

Før Lochtes uttalelse til NBC, var det forvirring rundt hvorvidt Lochtes mor snakket sant.

Ifølge flere kilder, blant dem Daily Telegraph-journalist Ben Rumsby, sa talsmann for den internasjonale olympiske komité (IOC) Mark Adams at Lochets historie «absolutt ikke var sann». Siden skal IOC ha nektet for å ha kommet med denne uttalelsen.

Uansett er hendelsen nå bekreftet fra flere hold.

LEST DENNE? De runde blåmerkene avslører hemmeligheten til USAs OL-lag.

— Ikke smart

Patrick Sandusky, talsmann for den amerikanske OL-troppen, er blant dem som har gått ut og bekreftet historien.

Han hevder at Lochte, i tillegg til lagkameratene Gunnar Bentz, Jack Conger og Jimmy Feigen, har meldt fra om hendelsen.

— Taxien deres ble stoppet av personer som latet som de var politimenn. De krevde utøvernes penger og andre eiendeler. Alle utøverne er trygge, og de samarbeider med myndighetene, sier Sandusky ifølge USA Today.

LEST DENNE? Russerens smil vekker avsky hos konkurrentene: - Det gjør meg rasende.

En talsmann for den brasilianske svømmeren Thiago Pereira, som inviterte de amerikanske svømmerne til festen, sier til Washington Post at amerikanerne var på vei ut av en klubb da de ble ranet.

Jenn Suhr, som representerer USA i stavsprang under lekene, omtalte sikkerhetssituasjonen i Rio overfor Fox Sports News.

— Det må definitivt ha vært en skremmende opplevelse. Jeg er bare glad for at de er trygge. Når du er i et land du ikke kjenner, er det ikke lurt å dra til steder du er usikker på, sier Suhr.

Lochte er forøvrig en skikkelig legende innen amerikansk svømming. Michael Phelps er den eneste amerikanske svømmeren som har hatt større suksess i OL enn Ryan Lochte. 32-åringen står nemlig med hele seks gullmedaljer.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. I dag «kokte det over» på Fedje: – Må kunne forvente at den nye fergen tåler vind og sjø

  2. Her lukter bunnvannet som råtne egg. Det kan bety at fjordbunnen er i ferd med å dø.

  3. Møllendalsbakken stengt: – Bil har kjørt inn i flere andre biler

  4. Internett-trøbbel skal være løst: «Vi beklager»

  5. En perle og et straffespark sikret Åsane seier i lokaloppgjøret

  6. Nattevakten innrømmer at han skaffet utstyr og våpen

  1. OL