Brann-legenden legger opp

315 kamper på 13 sesonger. Nå er det nok for Erlend Hanstveit.

GIR SEG: Søndagens kamp mot Hødd blir den siste på toppnivå for Erlend Hanstveit. Han takker for seg etter 17 år som proff i Brann, Helsingborg og Gent.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Han kom som et supertalent og forlater klubben som intet mindre enn en klubblegende. 34 år gamle Erlend Hanstveit kunngjør nå at han slutter som fotballspiller på toppnivå. Kampen mot Hødd søndag blir hans siste for Brann. Ostringen har opplevd å bli norgesmester og seriemester, og kroner karrieren med et opprykk tilbake til eliteserien.

— Jeg legger opp på toppnivå, men det er mulig jeg fortsetter for Osterøy eller Fotlandsvåg. Tiden er inne for å gi seg nå. Brann har rykket opp, og det kjennes rett å tre til side. Jeg har nådd en alder på 34 år, det er ikke veldig mye. Men husk på at jeg begynte tidlig, sier Hanstveit, og legger til:

— Kroppen er veldig fornøyd med avgjørelsen!

Her er hans fem største Brann-øyeblikk

Spilte med prolaps

Hanstveit kom til Brann allerede i 1998, som Hordalands største fotballtalent. Han var omsvermet og var blant annet ønsket av Manchester United og Alex Ferguson. I stedet endte den venstrebeinte eleganten opp som en lojal klubbspiller. Taksameteret står nå på 315 obligatoriske kamper for Brann - kun Geirmund Brendesæter og Tore Nordtvedt har flere.

— Jeg er kjempefornøyd med karrieren min. Jeg hadde ikke drømt om å oppleve så mye, det har vært en innholdsrik tid, sier Hanstveit.

Hans drømmelag fra Brann-karrieren

Strilens skrog har skrantet i de senere år, han har blant annet spilt lenge med en prolaps i ryggen som tidvis har forvoldt ham smerter. Han har en melding til fans og støttespillere:

— Takk for meg! En varm takk for all støtte og alt engasjement. Det har vært gøy å være en del av Brann i så lang tid, sier han.

Her er en som får tilbud om ny avtale

Studerer ledelse

Hanstveit har ikke vært veldig sentral på årets Brann-lag, men han var Rikard Norlings faste kaptein frem til svensken mistet jobben i mai. Siden har han spilt fire kamper. Kontrakten hans løper ut ved årsslutt og han finner det naturlig å gi seg nå som Brann er tilbake i toppdivisjonen.

— Neste år vil vise hvor Brann som klubb nå står. Men én ting er sikkert: Vi er bedre stilt enn i fjor på samme tid... Det er fortsatt mange steg som må gås, men det er klubben også fullt klar over, sier han.

Larsens fremtid er høyst usikker

Nå skal han bruke tid på venner og familie.

— I en periode skal jeg bruke tiden på mine nærmeste. Samtidig vil jeg fullføre masterstudiene i ledelse ved BI. Hva som skjer deretter, vet jeg ikke sikkert. Det får tiden vise, sier mannen som altså har arbeidet som profesjonell fotballspiller i 17 år.

Birkelund får ikke fortsette i eliteserien

Branns sportssjef Rune Soltvedt takker klubbspilleren for hans innsats for Brann gjennom denne perioden:

— Vi er utrolig takknemlige overfor alt han har utrettet på banen og måten han har opptrådd fra han kom hit i 1998 og frem til i dag. På søndag ønsker vi å takke ham av på en skikkelig måte, forsikrer sportssjefen.

Publisert: