Norsk fotballspiller mistet synet på det ene øyet

To 2.-divisjonsspillere på Sørlandet ble utsatt for vold på en restaurant.

  • Odd-inge Rønning Uleberg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

VENNESLA (fvn.no) : — Det er hjerterått og helt uvirkelig. Det er forferdelig at et menneske kan gjøre noe slikt. Det er snakk om helt uprovosert vold, forteller Willy Gimmestad til lokalavisen Vennesla Tidende.

Han er far til Simen Gimmestad, som nå ligger skadet på Sørlandet sykehus i Arendal.

Angrepet på restaurant

Simen Gimmestad og Christian Follerås er begge A-lagsspillere på Vindbjart. Det var i helga de ble utsatt for uprovosert vold på en restaurant i Kristiansand. De to fotballspillerne skal ha sittet i baren og pratet da en gjeng på fire-fem gutter plutselig begynte å tøffe seg. Plutselig smalt en glassflaske i hodet på Follerås.

— Simen rekker ikke engang å reise seg opp fra stolen før han får et glass i ansiktet. Han rekker ikke å verne seg i det hele tatt. Det skjer som lyn fra klar himmel, forteller faren på telefon fra sykehuset til lokalavisen.

Omfattende operasjon

Begge ble sendt til legevakt i Kristiansand med ambulanse. Follerås måtte sy fire sting i hodet, mens Gimmestad hadde fått alvorlig øyeskade. Han ble sendt til Arendal.

To Vindbjart-spillere ble angrepet i Kristiansand i helgen. Simen Gimmestad (helt til venstre) mister synet på det ene øyet.

— Øyet ble operert i fem timer. Legene kan ikke si så mye ennå, men i verste fall mister han øyet og må erstatte det med glassøye. I beste fall, sa legen som opererte ham, at han kunne få litt syn der han så nyanser av lys og mørke. Det er alt innenfor den skalaen der. Men selve synet er ødelagt, forteller faren hans til Vennesla Tidende.Christian Follerås bedyrer overfor lokalavisen at de to Vindbjart-spillerne ble utsatt for uprovosert vold, og at de ikke gjorde noe som kan ha provosert fram angrepet.

20-åring pågrepet

Vindbjart-trener Steinar Skeie sier til Vennesla Tidende at han synes det skremmende at det går slike mennesker løs rundt på byen. Han håper at Gimmestad, som har vært en sentral spiller i flere år, på et eller annet tidspunkt vil komme tilbake på banen igjen for Vindbjart.

Far Willy Gimmestad sier sønnen fra sykesengen har fortalt at han vil kjempe seg tilbake til fotballbanen. Faren kaller støtten fra Vindbjart for rørende.

Politiet har pågrepet en person på 20 år etter hendelsen. Han har ikke erkjent straffskyld, men sitter fengslet.

Publisert: