Brann har ni ganger større lønnsbudsjett enn Jerv

Brann budsjetterer med 42,4 millioner kroner i lønnskostnader i 2015 etter nedrykket til 1.-divisjon. Divisjonskollega Jerv kommer til å bruke 5 millioner kroner på hele seniorfotballen i klubben.

Brann er det laget med størst økonomiske muskler i 1.-divisjon.
  • Håvard Karlsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Grimstad/Bergen: — Brann lever i en helt annen verden enn jeg kan forestille meg, sier styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland.

Laget fra Bergen la fram budsjettet for 2015 i dag. Ifølge Bergens Tidene skal klubben ha et totalbudsjett på 93,69 millioner kroner, noe som blir tidenes høyeste 1. divisjonsbudsjett i Norge. Jerv har til sammenligning et budsjett på A-laget på mellom sju og åtte millioner kommende sesong.

Brann budsjetterer med lønnskostnader på 42,4 millioner kroner, mot 60,6 millioner kroner i eliteserien i fjor. Lønnsbudsjettet til hele seniorfotballen til Jerv er på rundt fem millioner kroner. Det inkluderer alt fra trenerapparat og spillere til fysioterapeut og lege.

Les også

Midtbanespiller klar for Jerv

— Det er store summer, men det er heldigvis ikke snittet. Det er veldig mange lag som ligger der vi ligger. Snittlønna vår er ikke høy. Vi er pålagt å ha 18 spillere på profesjonell kontrakt, og minstelønnen der er 50.000 kroner, sier Topland.

- Ikke lommeboka som bestemmer

De to lagene møtes på Levermyr i 4. serierunde 27. april.

Per Gunnar Topland, styreleder Jerv.

— Det er på banen det gjelder, og det er ikke lommeboka som bestemmer, selv om det er en fordel å ha midler, sier Topland.Brann-konsernet gikk 1,2 millioner kroner i overskudd i fjor, men klubben ble reddet av ekstern støtte på 21,4 millioner kroner. Ifølge Bergens Tidene er det synonymt med næringslivslederen Trond Mohn.

I Grimstad skal det drives edruelig.

— Vi lever på Sørlandet, og vi ønsker ikke å bruke mer penger enn de vi vet vi får inn, sier Mohn.

Alle har Brann som den store favoritten til å vinne 1. divisjon i 2015. . For Jervs del, er målet å etablere seg på nest øverste nivå.

— Da må vi ikke ligge blant de fire siste. Vi skal stabilisere oss i 1. divisjon, og være et naturlig lag nummer to på Sørlandet, sier Topland.

- Stor forskjell

Trener Steinar Pedersen er opptatt av å ha fokus på Jerv.

— Uansett hvem vi møter, skal vi sørge for at vi fremstår fra vår beste side, sier Pedersen.

Han understreker at størrelsen på de to lags budsjetter, har mye med hvor lagene kommer fra. Brann rykket ned fra eliteserien i 2014, mens Jerv rykket opp fra 2. divisjon.

— Det er stort forskjell, og så satser vi på å vise at forskjellen ikke er stor på banen, sier Pedersen.

Det dobbelte av Start

Start kommer til å bruke cirka halvparten av Brann på de totale lønnskostnadene i klubben i 2015. — Hvis Brann har inntekter til å bære kostnadene, så er det ingenting som er bedre enn det, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

Start får et totalbudsjett på rundt 54 millioner kroner kommende sesong, etter kostnadskuttet på mellom åtte og ni millioner kroner.

— Jeg regner med at brann budsjetterer ansvarlig. Bergen er en større by enn Kristiansand, og de har trofaste samarbeidspartnere som er med år etter år. Klarer de å komme seg gjennom året med et såpass stort budsjett, er det imponerende, sier Øgrey Brandsdal.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Dette er Vindbjarts nye storscorer

  2. Mjelde: - Ekstremt godt fornøyd med treningsleiren

  3. Så lettet var Brann etter seieren

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. FK Jerv
BT anbefaler

– Jeg våknet av at det banket på. Det var en fyr som sa han skulle bo her.

En mann i 30-årene skal ha mottatt flere titalls tusen kroner i depositum og forskuddsleie fra minst fire ulike leietakere av en leilighet i Bergen sentrum.

LES SAKEN