Har tatt kontakt: Brann ønsker Skålevik tilbake

Nest-Sotras storscorer følges svært tett av klubben han forlot.

ETTERTRAKTET: Steffen Skålevik har scoret jevnt med mål for Nest-Sotra i år. Han følges tett av flere klubber, deriblant Brann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Steffen Lie Skålevik (22) har dunket inn mål for Nest-Sotra denne sesongen. Selv om laget virker nær fortapt på 1.-divisjonstabellen, på sisteplass med åtte poeng opp til overlevelse, har Skålevik scoret ni ganger. Bare Pontus Engblom i toppklubben Sandnes Ulf har gjort flere mål.

BT får fra flere kilder opplyst at Brann nylig kontaktet Nest-Sotra om spissen. Henvendelsen var uformell. Branns videre interesse kan avhenge av Nest-Sotras prisforlangende for spilleren. Skåleviks kontrakt strekker seg ut 2016. Det er likevel en kjensgjerning at spissen er ønsket på Brann Stadion. At interessen eksisterer er tidligere meldt, også at Brann-sportssjef Rune Soltvedt er en åpen beundrer av ham. Den direkte kontakten mellom klubbene, kan likevel regnes som «et steg videre». Skålevik kan fungere både som midtspiss og ute til siden i Brann-trener Lars Arne Nilsens 4-3-3-system.

Ingen kommentar

Verken Nest-Sotra-ledelsen, Soltvedt i Brann eller spillerens agent, Stig Lillejord, vil kommentere dialogen mellom klubbene.

I vinter var den danske toppserieklubben Hobro på banen med et millionbud til Nest-Sotra. Klubben godtok det, men spilleren kom aldri til enighet med Hobro om de personlige betingelsene.

— Jeg vet at det er interesse rundt meg, og hvis det kommer konkrete tilbud, vil jeg bruke god tid på å bestemme meg. Men akkurat nå prøver jeg ikke å tenke for mye på andre klubber, sa Skålevik til BT tidligere i juli.

Steffen Skålevik hørte tidligere til Branns ungdomsavdeling, men forlot Stadion for å få spille A-lagsfotball. Han fikk sitt store gjennombrudd i 1. divisjon i fjor, der han endte opp med 11 scoringer totalt.

Ingen av Branns spillere har denne sesongen vært i nærheten av å score like hyppig som ham. Det er likevel langt unna å være noen spisskrise på Stadion. Kanskje er det posisjonen Brann har best dekning på, og trener Lars Arne Nilsen har flere ganger understreket at Brann først og fremst jakter backer og kantspillere.

Publisert: