Dette er damen som skapte drama i Brann

Bli bedre kjent med Åshild Samnøy, en av hovedpersonene i Brann-dramatikken.

HOVEDPERSON: Åshild Samnøy sto i begivenhetenes sentrum onsdag kveld.
Publisert: Publisert:
  • Åshild Samnøy kom inn i Brann-styret i 2011 etter det som ble omtalt som et supporterkupp på Branns årsmøte. Hun ble foreslått av den kjente supporteren Per Arne Flatberg, og ble valgt inn som supporterrepresentant i styret sammen med Erik Dahl. Det såkalte supporterkuppet ble planlagt allerede høsten før, ifølge Flatberg.
Les også

Davy Wathne: - Brann mangler en kjerne

  • Samnøy har sittet i Branns styre i fire år, men ble ikke innstilt til gjenvalg i 2015 av valgkomiteen. Ifølge valgkomiteens leder Hilde Lekven var valgkomiteen enstemmig når det gjaldt å vrake Samnøy.
  • På Branns årsmøte 4. mars i år, ble likevel Samnøy valgt inn i styret. Hun ble fremmet som supporternes benkeforslag, og ble valgt på bekostning av Nina Sandnes. Konsekvensen av det ble at den nyvalgte styrelederen Kjell Tennfjord, samt styremedlemmene Liv Grete Skjelbreid, Arild Christiansen og Tom Georg Olsen trakk seg.
Les også

Samnøy etter dramatisk Brann-årsmøte: - Trasig!

  • Branns avtroppende styreleder Rolf Barmen sa på årsmøtet at han ikke kjente seg igjen i de positive karakteristikkene av Samnøy, fremsagt av avtroppende nestleder Mette Nora Sætre. Samnøy pekte samme kveld på at hennes kandidatur ikke er viktig for henne, men at det viktigste var at årsmøtet fikk bestemme.
  • Samnøy blir sett på som en ekstremt lojal supporter og har sterk klubbtilhørighet til Brann. Hun er en av få supportere som jevnlig er å se på Branns treninger.
Les også

Det komplette kaos i Brann etter skandaleårsmøte

  • Tidligere redaktør i supporterbladet Den 12. mann.
  • Jobber som førstelektor ved NLA Høgskolen i Åsane. Denne kompetansen ble hun tilkjent i 2011 blant annet for det som blir omtalt som solide og sterkt arbeidskrevende forskningsbidrag innenfor temaet menneskerettigheter.
  • 54 år gammel, bor i Spondalen, Ulset.
Publisert: