Åsane knuste Levanger i premieren

Åsane topper 1. divisjon etter fem mål i jubileumskampen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

MYRDAL GRESS (bt.no): Åsane kunne ikke drømt om en bedre start i 1. divisjon. Med tre mål i første omgang sørget de oransje for å drepe spenningen tidlig i det som var oransjetrøyenes 1000. obligatoriske kamp.

Men det var Levanger som åpnet best og sto for kampens første målsjanse etter seks minutter da et langt innkast endte på hodet til Tom Erik Nordberg. Stopperen stusset ballen mot bakre stolpe, men Åsane-keeper Eirik Østgaard fikk slått unna.

Mønsterangrep ga 1-0

Etter et kvarter slo Åsane til med et klasseangrep, og det var en særdeles freidig Martin Ueland som startet det hele. Fra sin venstrebackposisjon stormet han innover på banen og rett forbi to mann, før han la ut til Joachim Soltvedt på venstresiden. Soltvedt løftet ballen inn i feltet, der Niklas Lerpold satte pannen til og stanget inn 1-0 bak Ola Rygg i Levanger-målet.

Inspirert av scoringen fortsatte Åsane kjøret, og bare et par minutter senere rappet Håkon Lorentzen ballen fra en Levanger-spiller inne i sekstenmeteren. Lorentzen fant Stian Nygard som kjempet seg til avslutning, men denne gang fikk Rygg kontroll.

To kjappe mål

I perioden som fulgte viste Åsane fine tendenser med spill langs bakken, mens Levanger viste seg farlige på kontringer. I det 37. minutt dro Simen Sandmæl seg gjennom hele hjemmelagets forsvar, men Østgaard kom ut og reddet skuddet fra seksten meter.

I stedet var det Åsane som doblet ledelsen minuttet etter. Først så Lerpold ut til å rote bort en stor kontringssjanse, men Lorentzen kom likevel gjennom noen sekunder senere. Levangers Bent Sørmos forsøk på å klarere endte elendig, og Rygg hadde ingen sjanse på å stoppe ballen som dalte inn i lengste hjørnet.

HERJET: Åsane knuste Levanger på hjemmebane i sesongpremieren.

Og ikke nok med det – to minutter senere sto det 3-0. Et innlegg fra høyre endte hos Rune Gravdal på bakerste stolpe, og fra et par meter tuppet høyrebacken ballen over linjen.

Målfattig andreomgang

Dermed var kampen langt på vei avgjort allerede før pause, men også i andre omgang var det Levanger som kom best i gang. Nordberg fikk en kjempesjanse etter corner i det 50. minutt, men traff ikke skikkelig og ballen skled utenfor.

Resten av tiden sørget Åsane for å holde et passende tempo, og kontrollerte kampen godt. Ingen av lagene kom til noen store sjanser før Rikard Nilsson laget Levangers andre selvmål for dagen etter 79 minutter. I sluttsekundene la Joachim Soltvedt attpåtil på til 5-0. Da var dagen helsvart for Levanger, mens Åsane kan juble over en pangstart i comebacket i 1. divisjon.

Publisert: