Etter 72 dager og null tap er han tilbake i Tippeligaen

Ruben Kristiansen fikk hjelp av en gammel TIL-kompis til å gjøre oppholdet i 1.-divisjon mildt sagt kort og suksessfullt.

KAN FEIRE OPPRYKKET: Ruben Kristiansen flankert av Sivert Heltne Nilsen og Erik Huseklepp.
  • Lars Eidissen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

10. august gikk den tidligere Tromsø-spilleren fra Vålerenga til Brann. 72 dager og ti kamper (seks seire og fire uavgjort) senere kunne Ruben Kristiansen i dag feire sammen med resten av Brann-spillerne, etter at Sogndals 4-3-seier mot Kristiansund sikret opprykket for den norske storklubben.

— Det var derfor jeg dro hit. Fordi Brann skal være et godt eliteserielag, sier Kristiansen.

Men da Kristiansen gikk til Brann var opprykket langt fra trygt. Da var rødtrøyene på 3.-plass, ett poeng bak Sandnes/Ulf på andreplass, og syv bak Sogndal i tet.

— Det er sant. Men jeg følte at spillergruppen var sterk nok til å klare det, og med meg inn der også, så skulle det gå veien, sier nordreisaværingen.

Se BTs jubelheis!

- Mer enn nok

At det ble med 72 dager i 1.-divisjon synes den tidligere Alfheim-helten er mildt sagt greit nok

— Det var mer enn nok. Det var viktig å komme seg opp i det gode selskap. Det er der Brann hører hjemme.

- Trives du godt i Brann?

— Jeg trives veldig bra i Brann. Har gått hit for å få en rolle som kunne passe meg bedre enn i Vålerenga, som mer offensiv back. Da får jeg bidratt med det jeg synes er gøy, sier Kristiansen.

Les også

Brann-treneren gjemte seg bort helt til opprykket var sikret

Les også

- Jeg føler mest lettelse. Gleden kommer nok etter hvert.

Les også

Et ujålete opprykk

Drage for Brann?

Han sender samtidig en stor takk til sin tidligere lagkamerat i TIL, Thomas Drage. Kantspilleren stod bak to målgivende pasninger, før han selv satte inn 4-2-scoringen som viste seg å bli avgjørende i Sogndals 4-3-seier mot Kristiansund i kveld.

— Vi hadde en prat før kampen. Jeg ga han beskjed om at jeg måtte ordne det der. Det er godt å se at han også gjør det bra for tiden.

- Drage er uten kontrakt etter årets sesong. Kanskje en mann for Brann?

— Hadde det vært opp til meg skulle han gjerne kommet hit. Jeg skal ikke ta på meg noen rådgiverrolle, men det kan hende jeg kommer med et lite forslag, sier Ruben Kristiansen.

JUBLER FOR OPPRYKK: Branns daglige leder Vibeke Johannesen, sportssjef Rune Soltvedt og trener Lars Arne Nilsen.

Tror på TIL

Kristiansen tror flere gamle lagkamerater får grunn til å juble for eliteseriespill i 2016 snart. Han spår at TIL berger plassen og møter Brann i seriespill før første gang siden 2013 neste sesong.

— De fikk en viktig seier hjemme nå. Jeg har hele tiden ventet på at de ville få den forløsende seieren, for positiv energi er viktig. Det var en veldig positivitet rundt kampen mot Viking. Du merket at de ville noe. Jeg har stor tro på at de vil holde seg, sier en av Branns opprykkshelt.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Brann er tilbake i Tippeligaen

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Ruben Kristiansen
BT anbefaler

Se lokale lag i aksjon

Finalene i Norway Cup ble spilt på lørdag, og BT sendte direkte fra Ekebergsletta.

LES SAKEN