Bergenser før debuten: - Fornøyd hvis nervene holder seg unna

Bjørnar Neteland (24) har fått tips fra sine rutinerte lagkompiser.

taa9adb8.jpg
  • Erli Berg Daneshmand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Bjørnar Neteland har startet i seks verdenscuprenn i løpet av karrieren. En gang tidligere har han kjørt et storslalåmrenn. Det endte med at han kjørte ut i første omgang.

Nå står han foran litt av en manndomsprøve som debutant i Sölden søndag.

– Akkurat sånn jeg har det nå, føles det bra å være debutant her. Jeg har i alle fall ingen negative tanker rundt det. Jeg føler heller at det er greit å få sjansen med en gang, for da har jeg fått kjent litt på sirkuset allerede i oktober, sier bergenseren til NTB.

I verdenscupsammenheng er 28.-plassen fra super G-rennet i Kvitfjell i mars den beste plasseringen.

Aksel Lund Svindal er tilbake. Og da er interessen deretter.

Lærer

– Du har mange erfarne lagkamerater med deg her i Sölden. Har noen av dem fortalt deg hvordan det er her?

– Ja, jeg har fått mange tips om hvordan det er å kjøre her, fra noen av dem som har kjørt her en del ganger før. Det er jo alltid lurt å høre fra på folk med erfaring, og hva de har opplevd tidligere, forteller han.

Han snakker også om fine forberedelser, spesielt den siste uken på trening i Pitztal, men også gjennom sommeren er det gått bra, uten verken sykdom eller skader. Men Sölden-åpningen er spesiell. Traseen og forholdene er røffe og vanskelige. Neteland har tenkt på det, og vet hva som kreves.

Slappe av

– Nøkkelen i selve rennet på søndag blir å slappe av og kjøre som jeg vet jeg kan fra treningene i det siste. Det er første bud. Rent taktisk gjelder det å være fornuftig og stabil i kjøringen nedover henget og tørre å gi gass ut på den siste flaten inn mot mål, sier han til NTB.

Unggutten legger til:

– For å være fornøyd etter søndagens renn, må jeg føle at jeg har klart å gi gass, spesielt i bunnen av henget, og så må jeg greie å være avslappet på start, selv om det er verdenscupen det gjelder.

Målet hans for sesongen er å begynne og blande seg inn i verdenscupen i super G og storslalåm. Det er de to øvelsene han føler potensialet er størst, så får andre øvelser komme etter hvert. Han mener han er en allrounder, og vil at det skal fortsette slik. (©NTB)

Publisert