Tidligere Premier League-stjerne står frem som homofil

Står frem med legningen sin i tysk avis.

Publisert Publisert

Thomas Hitzlsperger har aldri vært flau av å være seg selv. Foto: NTB scanpix

Thomas Hitzlsperger har spilt for Aston Villa, West Ham og Everton i Premier League. Nå står 31-åringen frem som homofil.

Mannen som fikk 52 landskamper for Tyskland, sa dette til den tyske avisen Die Zeit onsdag.

Det har vært svært uvanlig at kjente idrettsutøvere har stått frem som homofile. En av de mest kjente er den britiske stuperen Tom Daley som nylig sa at han er i et forhold med en mann.

Uvanlig

Også fotballspillere har stått frem, men ikke like kjente som Hitzlsperger.

I februar i fjor sa tidligere Leeds-spiller Robbie Rogers at han er homo. Anton Hysén, sønn av tidligere Liverpool-spiller Glenn, gikk også offentlig ut med legningen sin.

Den første proffspilleren i England som sto frem var Justin Fashanu i 1990. Han tok livet sitt åtte år senere, i en alder av 37 år.

Hitzlsperger la opp som fotballspiller i september på grunn av skadeproblemer. Han kom til Aston Villa fra Bayern München i 2000, og spilte senere for Stuttgart, Lazio, West Ham, Wolfsburg og Everton.

Aldri vært flau

– I England, Italia og Tyskland er det ingen stor sak om en er homoseksuell, foruten i en fotballgarderobe. Jeg har aldri vært flau over den jeg er, sier Hitzlsperger til Die Zeit.

– Det har vært en lang og vanskelig prosess. Først de siste årene har det gått opp for meg at jeg heller vil leve med en mann, sier en åpenhjertig Hitzlsperger.

Han forteller at han har snakket med landslagssjef Joachim Löw og tyskernes sportssjef Oliver Bierhoff om sin legning før han nå står fram offentlig.

Publisert