FCK ute av cupen

<p>Pinlig hjemmetap for Ståle Solbakken.</p>

Ståle Solbakken og FCK tapte for AC Horsens og er ute av cupen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Statistikksenter Danmark:

Ståle Solbakkens FC København fikk sesongens første ripe i lakken da laget onsdag ble slått ut av cupen med 2-4 hjemme for Horsens.

FCK er knusende overlegen i dansk superliga og ligger an til avansement fra mesterligaens gruppespill, men for annen sesong på rad blir laget tilskuer til de siste rundene i den danske cupen.

Noen finalefest i Parken i mai blir det heller ikke denne sesongen, etter at Solbakken valgte å gi mange reserver sjansen uten at de grep den.

– De mange endringene er ingen unnskyldning, for med all respekt for Horsens skal vi kunne slå dem på hjemmebane også med det laget vi stilte i dag, sa Jesper Grønkjær til FCKs nettsted.

Thomas Kortegaard og Morten Rasmussen ga gjestene ledelsen to ganger i første omgang, med Thomas Kristensens utligning innimellom. I annen omgang økte Niels Lodberg på et straffespark halvtimen før slutt.

Mathias Zanka Jørgensen tente et håp for hjemmelaget, men Gilberto Macena slukket det med sin scoring i sluttminuttene.

(Artikkelen fortsetter)

Hjalte Nørregaard og FCK kom til kort mot Horsens. Her er kapteinen i duell med Martin Spelmann. (Foto: Digitalsport)

Vant uten Wæhler

Kjetil Wæhler var ubenyttet reserve da AaB slet seg videre til kvartfinale. Viborg ble slått på straffespark.

Nicklas Helenius Jensen ga AaB en tidlig ledelse, men Eldin Karisik utlignet for hjemmelaget. Flere mål ble det verken i ordinær kamptid eller i ekstraomgangene, og avgjørelsen falt fra 11-metersmerket.

De ni første straffesparkene gikk i mål. Da Philip Rasmussen misbrukte hjemmelagets siste forsøk, var AaB videre til kvartfinale.

Det er blitt borteseier i alle de seks kampene som er spilt så langt. Også Lyngby (mot Hvidovre) vant på straffespark, mens AGF (mot Varde) og Randers (mot Fredericia) vant i ordinær tid onsdag.

Tirsdag vant Midtjylland hele 4-0 i Køge. De to siste kampene spilles torsdag, blant annet med «norske» OB mot Nordsjælland. (©NTB)

(©NTB)

Publisert: