Magnus Carlsen spilte remis i natt: Verdensmesteren trenger rivalenes hjelp for å vinne storturnering i USA

– Jeg var heldig som slapp unna så lett. Det kunne ha blitt mye verre.

Magnus Carlsen spilte nok en gang remis når det gjenstår ett parti i turneringen i USA, men da må han vinne over Levon Aronian fredag. MARK KAUZLARICH / X03323

Magnus Carlsen spilte nok en gang remis når det gjenstår ett parti i turneringen i USA, men da må han vinne over Levon Aronian fredag.

Men også rivalene måtte nøye seg med remis torsdag. Dermed er Carlsen, som har 4,5 poeng etter remispartiet mot russeren Jan Nepomnjasjtsji, et halvt poeng bak trioen Levon Aronian, Maxime Vachier-Lagrave og Viswanathan Anand foran fredagens siste parti i St. Louis.

– Det er bare ett resultat som gjelder, sier Carlsen om det siste og avgjørende partiet ifølge VG.

Les også

Russisk spiller om Carlsen-forbannelsen: – Kan ha røtter i barndommen

Da møter han Aronian, men er avhengig av at Vachier-Lagrave og Anand ikke vinner sine partier mot henholdsvis Nepomnjasjtsji og Wesley So.

– Jeg var heldig som slapp unna så lett. Det kunne ha blitt mye verre, sa Carlsen da han kommenterte partiet sitt mot russeren.

– Jeg ville ikke spille på remis, så jeg brukte opp all tiden min, sa han på arrangørens sending.

Etter hvert innså verdensmesteren at han ikke klarte å tenke ut noen plan som kunne gi seier. Det endte med remis etter 32 trekk.

Carlsen har fordelen av hvite brikker mot Aronian fredag, men har ikke så god statistikk mot armeneren i langsjakk de siste årene – blant annet med tap i Norway Chess i fjor og i år.