Datoen for Johaugs høring er klar

Det melder Idrettsforbundet på sine hjemmesider.

Publisert:

Therese Johaug høring skal være mellom 25. og 27. januar. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Datoene for høringen i dopingsaken mot Therese Johaug er fastsatt til 25.-27. januar.

Det melder Norges Idrettsforbund på sine nettsider.

– NIFs domsutvalg har oversendt påtalen til Johaugs advokat med frist for å gi tilsvar den 9. januar 2017, skriver Idrettsforbundet.

Partene i saken er Stiftelsen Antidoping Norge og Therese Johaug.

Åpne forhandlinger

Idrettsforbundet melder at forhandlingene på Ullevaal Stadion vil foregå som i en ordinær rettssak. Therese Johaug er foreløpig suspendert frem til forhandlingen i slutten av januar.

Der vil partene legge frem sin versjon, før Domsutvalget tar stilling til skyldspørsmål og en eventuell utestengelse.

Forhandlingene er offentlige med mindre Domsutvalget bestemmer noe annet.

Les også

Johaug i nytt intervju: - Når jeg våkner, står det to bokstaver i hodet mitt

Langrennsstjernen testet i september positivt på stoffet Clostebol. Den positive prøven ble tatt utenfor konkurranse, i Oslo. Forklaringen fra Johaug- og landslagsledelsen er at stoffet har kommet inn i kroppen gjennom bruk av salven Trofodermin.

Les også

Spesiell hilsen fra Finland begeistret Johaug

Påstand om 14 måneders straff

I slutten av november ble det gjort klart at Antidoping Norge legger ned påstand om 14 måneders utestengelse for Therese Johaug. Skulle det bli realiteten, rekker hun OL i 2018.

«Therese Johaug dømmes til tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv for en periode av 14 – fjorten – måneder, med virkning fra tidspunkt for ilagt suspensjon 18.10.2016.», sto det i påstanden.

Les også

Dette kan Johaug gå glipp av

— Jeg er glad for at påtalenemnda har trodd på det jeg har sagt. Men jeg forstår ikke at det som har skjedd kan gi grunn til 14 måneders utestengelse, var Johaugs reaksjon på påstanden fra Antidoping Norge.

For en uke siden ble langrennsstjernen intervjuet av NRK. Da ga hun inntrykk av at motivasjonen for å satse videre er på topp.

– Når jeg våkner står det to bokstaver i hodet mitt. Det er «OL». Jeg skal trene hardt og jeg skal legge ned en vanvittig jobb for å komme tilbake, sa hun til kanalen.

Publisert: