Huseklepp mener Vålerenga har fått som fortjent

Vålerenga sliter både på og utenfor banen, men får ingen sympati fra Brann.

DERBYKLAR: Erik Huseklepp (31) gleder seg til storkampen mot Vålerenga, men mener oppgjøret være mer intenst for noen år siden.
 • Lars Eivind Måseide
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BRANN STADION: Vestlandet mot Østlandet. Bergen mot Oslo. Byen mellom de syv fjell mot tigerstaden. Oppgjørene mellom Brann og Vålerenga er utvilsomt en klassiker i Norsk fotball.

Vålerenga hadde ambisjoner om å kjempe i toppen av eliteserien, men sliter i stedet i helt andre ende av tabellen. Men Kjetil Rekdal og co. får likevel liten sympati i Brann.

— Nei, forventningene til klubben er høye og når de leverer de resultatene de har levert i år, så blir det ofte misnøye rundt klubben, sier Erik Huseklepp.

Les også

Bekreftet: Stabæk-treneren har fått sparken

Les også

Viking-keeper til Lillestrøm

Undervurderer ikke Vålerenga

— Synes du synd på Vålerenga?

— Det er kjedelig at man sliter, men vi kan ikke tenke på dem.

Oslo-laget ligger tredje sist på tabellen og har ikke vunnet en eneste bortekamp i år. Lars Arne Nilsen kommer likevel ikke til å ta lett på oppgaven som venter lørdag kveld.

— Vålerenga er et godt lag som ikke har fått uttelling. Det er et desperat lag som må ha poeng. Vi må stange hodet i taket om vi skal ta dem, sier Brann-treneren.

- En viktig kamp

Han kjenner seg igjen i situasjonen Kjetil Rekdal befinner seg i.

— Vi var i samme posisjon i fjor. Når man er i motgang så kjemper man for livet, og det kommer de også til å gjøre mot oss. Jeg tror de er på midten av tabellen ved slutten av sesongen, men jeg håper de venter til neste uke med å ta poeng, sier han.

Også utenfor banen har laget slitt. Kun én gang i år har Ullevaal stadion hatt mer enn 10.000 tilskuere (15.146 mot Rosenborg). På 16. mai var det bare litt over 9000 som ville se hovedstadens største og beste fotballklubb.

Mindre rivalisering

Nilsen mener fortsatt det er ekstra stas når Vålerenga kommer over fjellet.

— Det er en viktig kamp for både oss og supporterne. Vi har lyst å slå alle, men vi har spesielt lyst å slå Vålerenga. I motgang er det ofte de hardeste supporterne som er igjen, og de reiser nok uansett på bortekampene. Så det blir nok bra med folk, tror han.

Også Huseklepp gleder seg til å møte rivalene, men tror rivaliseringen var sterkere i hans forrige Brann-periode.

— Jeg tror det blir ganske intenst mellom to revansjelystne lag, men det er kanskje ikke like stor rivalisering nå lengre. Det var mye gøyere før da det var sterk rivalisering mellom lagene. Det gjør kampene gøyere, sier 31-åringen.

- En storkamp

Tidligere Vålerenga-spiller Ruben Kristiansen mener oppgjøret fortsatt er en av de største i Norge.

— Det er en storkamp, og Brann – Vålerenga klinger alltid bra. For vår del handler det bare om å vinne. Jeg spilte ikke for ti år siden, så det er vanskelig å si om rivaliseringen er like stor nå. Men nå bygger Vålerenga ny stadion, så jeg tror de for en opptur til neste år. Om de ikke rykker ned da, sier backen med et smil.

STOPPERVIKAR? Kristoffer Barmen (22) gjorde en bra figur i uvant posisjon mot Sarpsborg. Det kan skje igjen om ikke Bismar Acosta eller Vadim Demidov er spilleklare.

Forrige helg måtte Kristoffer Barmen vikariere som stopper mot Sarpsborg. Det er ikke utenkelig at det skjer igjen mot Vålerenga.For Bismar Acosta er enda ikke meldt spilleklar og Vadim Demidov venter fortsatt barn. Dermed er stopperparet som har spilt mest i år begge usikre til lørdagens kamp.

Barmen på stopperplass?

Dermed kan stopperduoen igjen hete Jonas Grønner og Kristoffer Barmen. Sistnevnte er i hvert fall klar.

— Om jeg må spille, så er det en oppgave jeg bare må gå inn å løse. Jeg har ikke så mye erfaring som stopper, men får jeg den jobben så tar jeg utfordringen på strak arm. Jeg tror nok Lars Arne (Nilsen) har mer bruk for meg som indreløper, men får jeg noen kamper som stopper, så kan jeg nok bli god der og, sier 22-åringen.

- Hvor vil du helst spille, Barmen?

— Nei, keeper kunne jo vært spennende. Jeg har prøvd meg i mål på treningene, og tror det kunne vært gøy, sier Barmen med et smil.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Vålerenga Fotball
BT anbefaler

Sommeren er våt, og strømmen er dyr. Hvordan henger det sammen?

For deg som sliter med logikken i tomme vannmagasiner og skyhøye strømpriser, under alle regnbygene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Bygård evakuert i natt: – Én person til legevakten

 2. Audun taper på å selge strøm fra småkraftverket. – Skulle gjerne ha sendt strøm ut på nettet.

 3. Kraftkommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

 4. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

 5. Her blir bilisten tatt i 127 km/t på E16

 6. – Aldri sett tilsvarende prisøkninger