Da realityserien gikk galt, bestemte Thale Myhre seg for å gjøre comeback på idrettsbanen. Sist gang ble hun utestengt

Konflikten førte til rettssaker. Nå sikter tennisspilleren mot NM-semifinale.

Thale Myhre er klar for tenniscomeback. Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.com

Det er ti år siden starten på en bitter strid i Tennis-Norge. Aktørene var Norges Tennisforbund og tennistalentet Thale Myhres familie. Det endte blant annet med at Myhre, som den gang var 14 år, ble kastet ut av forbundets elitesatsing.

Konflikten munnet ut i en rekke rettssaker, som Aftenposten laget en oversikt over i 2011. Blant annet tapte Myhre-familien i både tingretten og lagmannsretten. De klaget også inn saken til Den Europeiske Menneskerettighetsdomstolen uten å få medhold.

Thale Myhre var etter hvert uønsket i flere tennisklubber i Oslo-området. Som 19-åring ga hun seg som tennisspiller. Torsdag kom imidlertid nettstedet Tennis-Norge.com med en overraskende nyhet: Myhre gjør comeback som tennisspiller.

– Jeg har ikke noe uoppgjort med tennisen. Jeg vil bare vise at jeg er best. Det er bare det. Jeg vil komme tilbake, vise at jeg har de fineste tennisklærne og at jeg vil mest. Jeg har lagt det andre bak meg – jeg ser kun fremover, sier Myhre til nettstedet.

Les også

Suksessen gjør at Casper Ruud får merkelige forespørsler fra ukjente

Var med i realityprogram

Alle partene var enige om at tennisspilleren ikke hadde gjort noe galt. Det var snarere reaksjoner på foreldrenes oppførsel som var en viktig faktor i konflikten.

Myhre, som i dag er 24 år gammel, avviser at det var rettssakene som fikk henne til å avbryte tenniskarrièren. Hun viser i stedet til at hun opplevde to familietragedier på kort tid, i form av at både lillesøsteren og faren hennes døde.

Comeback-ideen ble unnfanget etter at Myhre deltok i TV 2s realityprogram «Farmen». I mandagens episode måtte 24-åringen trekke seg fordi hun følte seg fysisk og psykisk utmattet.

– Rett før Farmen gikk jeg ned veldig mye i vekt. Jeg var i et ekstremt dårlig forhold som gikk utover kroppen min. Når du er i en dyster periode og er mye lei deg og ikke føler at du kan komme ut av det alene, så blir man syk, man blir dårlig. Jeg raste ned i vekt, og så kom jeg til Farmen og klarte ikke å stå igjennom det, så da kom jeg frem til at jeg skulle vise at jeg ikke er den svake jenta som ikke klarer noe.

Dermed skal Thale Myhre satse på tennis det neste året. Ifølge Tennis-Norge.com har hun sluttet seg til Furuset Tennis.

– Jeg tåler dem ikke

Myhre forteller at hun allerede har vært i kontakt med flere i tennismiljøet. Konflikten for ti år siden setter imidlertid fortsatt sine spor.

– Det er folk jeg ikke tenker å hilse på. Jeg tåler dem ikke, men mange har lagt det bak seg, og da jeg var i Frognerparken i sommer var folk pratesyke. Det er som om at folk har savnet meg, fordi jeg må prate med alle, mens jeg bare er der for å se på tennis, sier hun.

Generalsekretær i Norges Tennisforbund Alexander Kjær ønsker Myhre velkommen tilbake som tennisspiller.

– Norges Tennisforbund jobber for at flere skal spille tennis og at de skal spille hele livet. Vi ønsker selvfølgelig Thale velkommen igjen i norsk tennis og håper comebacket blir en flott opplevelse, skriver Kjær til Aftenposten i en e-post.

Han understreker også at «alle parter helst skulle vært foruten» konflikten, men at tennisforbundet har lagt den bak seg.

Les også

Derfor var FIFA-presidenten blant de 1922 tilskuerne på Norges landskamp

Håper på NM-semifinale

Myhre forteller at hun stadig er langt unna tennisformen. Hun har likevel store ambisjoner – og sikter seg inn mot norgesmesterskapet i Frognerparken neste sommer.

– Jeg så på NM i sommer og så at jeg lett kunne gjøre comeback og lage litt show. Jeg er sikker på at jeg kan klare det. TV-kamp er målet. Kommer jeg til semifinale, er jeg veldig fornøyd. Jeg har troen på meg selv.

Generalsekretær i Norges Tennisforbund Alexander Kjær foreslår en kamp mot Thale Myhre. PRIVAT

Myhre har altså ambisjon om å spille seg inn i den ypperste Norges-eliten. Slik reagerer generalsekretær Kjær på uttalelsen:

– Jeg har kun jobbet i drøye to år i Norges Tennisforbund og har aldri sett Thale spille tennis. Det å komme til en semifinale i NM er tøft, men drømmer er til for å nås, sier Kjær, før han kommer med et forslag:

– Thale sier at hun trenger mange treningsmatcher for å komme i form til å nå målet sitt. Hun kan gjerne utfordre meg til en match.