Valser videre

I 1999 løftet hun VM-trofeet, da Norge tok gull på hjemmebane. Nå har håndballspilleren Susann Goksør Bjerkrheim byttet ball med ballkjole.

Publisert Publisert
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Én-to-tre, én-to-tre. Håndballandslagets tidligere kaptein, Norges store, lille håndballprofil i mange år, skrider over gulvet. Hun føres elegant av Asmund Grinaker, tidligere norgesmester i dans. Paret skal være med i TV 2s "Skal vi danse", som har premiere fredag 22. september. Og Susann håper å score høyt.

Verker.

Hun er vant til parkett, men ikke å bevege seg med dansesko. — Det er egentlig det verste. Føttene verker og jeg føler at de flyter ut når jeg er ferdig med treningen, sier hun.Dansekonkurranse er idrett på høyt nivå. Paret trener flere timer hver eneste dag, konsentrert, bevisst på detaljer, innstilt på å få alt til å stemme. Susann har alltid hatt de rette holdningene. Nå må hun også ha riktig holdning.- Jeg har vært vant til å bevege meg fra A til B så fort som mulig, flirer Susann.

Fortsatt på banen.

Den tidligere Bækkelags- og Nordstrandspilleren, nå viktig brikke på 4. divisjonslaget til Ekeberg, setter fra tid til annen føttene der de ikke skal være. Det er ikke så lett å lære jive, quick step og slow fox på kort tid. Til høstens premiere må det meste være på plass, selv om parene får en uke mellom hver opptreden til å lære seg en ny dans.- Stegene må gå i en bestemt rekkefølge, og det er ikke alltid at tellingen er slik jeg tror den skal være. Derfor blir den noen tellefeil, kommer det fra den rutinerte playmakeren. Nå er hun på bortebane.- Ja, det er ingen tvil om at jeg kan håndball best, og at Asmund er best i dans. Vi behersker hver vår hjemmebane, men det er utrolig morsomt å få være med på dette. Jeg gleder meg.Lunnergutten Asmund Grinaker (25), som har vært tilskuer i Lunnehallen de gangene Susann spilte mot hans søster og hennes lag, skryter veldig av sin nye partner.- Jeg føler at vi forbereder oss hele veien. Vi har prøvd quick step og jive, og det behersker Susann bra. Det er jo også raskere danser enn vals.

Målbevisst.

— Det virker som om du er veldig vant til å terpe detaljer, kommer det fra Asmund, som er læremester og pedagog. Han trodde han hadde lagt danseskoene på hyllen, men den gang ei. Nå kommer gull fra ti-dans NM godt med, for i konkurransen er det både latinamerikanske og standarddanser som står på programmet. Steg for steg skal parene ta seg til neste runde, hvis de ikke blir stemt ut.I hjørnet ligger fem måneder gamle Jonatan, som ønsker seg både pupp og oppmerksomhet. Tobarnsmamma Susann tar seg tid til kos. Pausen er bra for både hofter og føtter.- Jeg er veldig sliten når jeg kommer hjem med Julius (snart 3 år), som er i barnehagen om dagen. Jeg klarer nesten ikke å bøye meg, sukker Susann.Susann Goksør Bjerkrheim har vært med i utallige VM, EM og OL. Hun spilte NM-kamp mot Gjerpen så sent som siste uke. Hun har en mann som er spiller på topplaget Drammen. Idrett har vært og er fortsatt en viktig del av livet hennes.Men dans? - Det er i alle fall en fordel at du er godt trent, sier makkeren.

Susann Goksør Bjerkrheim og læremester Asmund Grinaker har funnet takten. Noen ganger blir hun oppgitt over ikke å få det til.

Slik vi er vant tilå se henne; Norgeslandslagskapteinkunneløfte VM-trofeetpå Lillehammerfor snart syv årsiden.

Publisert