Rosenborg slipper Ballack

<p>Rosenborg får det enklere mot Bayer Leverkusen til torsdag, etter at Michael Ballack er ute med skade i seks uker.</p>

Publisert:

Det blir ingen scoringer på Michael Ballack mot Rosenborg. Han er ute med skade. Foto: ROLF VENNENBERND

Han skadet seg mot Moas Hannover søndag.

En MR-undersøkelse søndag avslørte et lite brudd helt øverst på leggbeinet. Dermed er Ballack uaktuell til Tysklands EM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Kasakhstan i oktober.

Og altså åpningskampen i gruppespillet i Europaligaen på Lerkendal.

Lørdag sa Ballack at han ikke har noen planer om å gi seg på landslaget, og at han er skuffet over det han mener er manglende respekt.

– De siste ukene har ikke vært lette for meg. De har vist meg hvordan situasjonen er nå, sa Ballack til ZDF.

33-åringen mistet VM i Sør-Afrika på grunn av en ankelskade, og i hans fravær imponerte et ungt tysk lag på vei mot bronse. Philipp Lahm, som var kaptein i Ballacks fravær, uttalte at han ønsker å fortsette som kaptein.

Det har utløst en het diskusjon om Ballacks framtid i landslaget, men inntil helgen forholdt veteranen seg selv taus.

Vil kjempe

Landslagssjef Joachim Löw har sagt at Ballack fortsatt er kaptein, men at han vil bli tatt ut i troppen bare om han er helt frisk. Ballack var ikke med i de to første EM-kvalifiseringskamper, og han mister altså de to neste også.

– Jeg kommer til å kjempe for å komme tilbake i landslaget. Jeg har alltid kjempet for å oppnå mine mål, og det vil jeg fortsette med, sa Ballack, som er skuffet over en del av uttalelsene som har falt. Flere har anbefalt ham å gi seg på landslaget.

– Ingenting overrasker meg lenger. I fotball kan ting skje fort, og rare ting kan skje, sa Ballack, og la til at han setter pris på støtten han har fått fra spillere som Bastian Schweinsteiger.

– Noen ser ut til å huske mine styrker fra tiden før skaden. Det viser at mange spillere er på min side, sa han. (©NTB)

Publisert: