Ruud: - Eikeri kan spille Grand Slam-kvalifisering allerede i år

<p>Norges store håp klatrer på verdensrankingen.</p>

eikeri kombo
STOCKHOLM 20001122:Christian Ruud under onsdagens kamp mot Magnus Norman i Stockholm Open onsdag.Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Verdenseliten er samlet til årets første Grand Slam-turnering i Australia, men det har vært dårlig med norske innslag i de store turneringene de siste årene.

Mens Maria Sharapova, Caroline Wozniacki og de andre stjernene kjemper om prestisje i Sydney, spiller Norges største håp en 10 000 dollar-turnering i Portugal.

Men en glimrende avslutning på 2011-sesongen gjør at Tennis-Norge nå håper og tror at Ulrikke Eikeri snart spiller med de aller beste.

— Hun bet godt fra seg i fjor, og kan kanskje spille kvalifisering til Grand Slam allerede i år, tror Christian Ruud, den beste norske tennisspilleren gjennom tidene.

For å klare det må Eikeri klatre opp til rundt 250.-plass på verdensrankingen, ved årsskiftet var hun nummer 369. ## Ser mot verdenstoppen

-Det blir tøft, men det er selvfølgelig muligheter for at jeg klarer det. Målet er helt klart å klare det, men det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta, sier Eikeri til Aftenposten fra Portugal, hvor hun vant den første kampen 6-4, 6-0 tirsdag.

Eikeri er førsteseedet, men forventer at det blir knallhard motstand utover i uken. Neste uke spiller hun en ny turnering samme sted.

19-åringen har ikke satt seg andre mål for sesongen enn å utvikle seg mest mulig og klatre videre på WTA-rankingen.

-Men jeg håper jo å være med i verdenstoppen om noen år.

De neste dagene kommer hun til å få med seg mange kamper fra Australia, og foran TV-skjermen kommer drømmene om en dag å være med der selv.

-Målsetningen er helt klart å spille Grand Slam, og jeg har god tro på at jeg kan klare det.

Clijsters-hjelp

I Australia men hun Kim Clijsters blir en av de sterkeste. Belgieren gjør et lite comeback etter et skadefravær, og har sagt at dette blir hennes siste sesong.

Eikeri har jobbet sammen med Clijsters trener Carl Maes, og skal kanskje ned til Belgia i februar for et treningsopphold.

-Det er veldig jevnt og åpent på damesiden nå. Er Clijsters i toppform blir hun vanskelig å slå, tror Eikeri.

Det tror også Christian Ruud at hun kan bli. Han trekker også frem danske Caroline Wozniacki, som fortsatt ikke har vunnet en Grand Slam-turnering, til tross for at hun er verdensener.

Petra Kvitova vant Wimbledon i fjor, og tsjekkeren er en av dem Ruud tror kan gå til topps i Australia. Han trekker også frem kinesiske Li Na som en mulig utfordrer.

Tviler på Wozniacki

Idrettssjef i Tennisforbundet Øivind Sørvald tror også at kvinneturneringen i årets Australian Open blir åpen.

-Både Kvitova og Victoria Azarenka kan tåle slike turneringer. Jeg tror ikke Wozniacki er sterk nok enda, men hun kommer til å vinne en Grand Slam snart. Kim Clijsters kan også vinne, mener idrettssjefen.

Publisert: