Klæbos forsprang ble hentet inn - spurtet rivalene i senk

Johannes Høsflot Klæbos tretti sekunder lange forsprang ble tatt igjen av Emil Iversen og Aleksandr Bolsjunov. Men i spurten var han best igjen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det ble de tre som kjempet om seieren mot slutten. Til slutt rykket Klæbo i den siste bakken, og parkerte de to rivalene i kjent stil.

– Det var litt «sketchy» i den siste utforkjøringen, men det gikk veldig bra for meg, sier Klæbo til arrangøren.

Dermed passerer han Northugs antall verdenscupseire (38) i en alder av 24 år.

Bolsjunov tok innersvingen på Iversen inn på arenaen og henviste Meråker-løperen til tredjeplass sammenlagt.

– Iversen er ikke raskere enn Klæbo og han kan ikke være i den posisjonen om han skal vinne, sier NRK-ekspert Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som sier hun er «overrasket» over Iversens taktikk.

BEST IGJEN: Johannes Høsflot Klæbo gjorde det spennende på jaktstarten, men hadde krefter å gå med på slutten. Her fra lørdagens 10 kilometer i klassisk stil.

Klæbo var innstilt på at det kom til å bli en intens jakt på hans førsteposisjon på den avsluttende jaktstarten i Ruka.

Men før halvgått løp var de 31 sekundene han hadde på Bolsjunov og Iversen spist opp, og de ble en trio.

24-åringen la seg umiddelbart bakerst i trioen, som begynte å gå taktisk. Hans Christer Holund ledet det nye jaktfeltet og fikk med seg flere kanoner.

Holund kom aldri helt opp, endte til slutt på fjerdeplass, men fikk likevel etappeseier for beste tid - og dermed en verdenscupseier.

– Det var gøy, det var skikkelig gøy. Jeg hadde en vanvittig god dag og gode ski. Personlig teller jeg det ikke som en verdenscupseier, sier Holund til NRK.

Publisert: