Coronasmitte i eliteserien i ishockey: To kamper utsatt

Etter at en Sparta-spiller testet positivt for coronaviruset fredag, har Sparta, Manglerud Star og dommerne fra torsdagens kamp blitt satt i karantene.

ILLUSTRASJONSFOTO: Sparta-spillere jubler under kampen mellom Vålerenga og Sparta i nye Jordal Amfi tidligere i november. Foto: Fredrik Hagen

  • Yngve Gjerde, VG
Publisert Publisert

Helgens kamper mellom Frisk Asker og Sparta, samt Manglerud Stars’ kamp mot Lillehammer, er utsatt, etter at en Sparta-spiller testet positivt for coronaviruset fredag. Det opplyser Norges Ishockeyforbund på sin Twitter-konto fredag.

Den positive testen ble avlagt dagen etter at Sparta var i aksjon mot nettopp Manglerud Star.

Det er første gangen kamper i Fjordkraft-ligaen utsettes på grunn av coronasmitte.

– Vi har vært skånet så langt. Klubbene har tatt smittevernarbeid veldig seriøst, og vi er fornøyde med at det har gått så bra så lenge. Men at det ville komme en eller annen gang er ingen bombe, sier generalsekretær i ishockeyforbundet, Ottar Eide, til VG.

– Det blir jo en følgefeil av det, men i første omgang var det disse to kampene som har blitt rammet, legger han til.

Den positive coronatesten for en Sparta-spiller har sendt hele laget i karantene. Det opplyser daglig leder i Sparta, Henning Svendsen, til VG.

– Ja, det stemmer at en av våre spillere har testet positivt for covid-19. Spilleren er i isolasjon, og det samme er to andre i påvente av test. I tillegg er hele laget og støtteapparatet satt i karantene, sier Svendsen.

Han opplyser om at den smittede spilleren ikke var involvert i Spartas kamp mot Manglerud Star torsdag. Likevel er samtlige som var involvert i kampen sendt i karantene.

– Vi krysser fingrene for at det ikke blir mange flere ganger, men vi har ulike scenarioer klare dersom ting utvikler seg i negativ retning. Vi må ta det som det kommer, men arbeidet som gjøres der ute i klubbene er veldig bra, sier generalsekretær Eide.

Publisert
  1. Coronaviruset
  2. Norges Ishockeyforbund
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Trude (38) vart brutalt overfallen på jobb. Då starta ein ni år lang kamp.

Trude Gruben Breivik og mannen hadde kjøpt nytt hus på heimstaden. Fødselspermisjonen med barn nummer to var straks over.

Mest lest akkurat nå

  1. – Eg trur ikkje dei veit at dei har rett på gratis tannbehandling

  2. – Denne kampen lever. Dette er uhyre spennende!

  3. Disse steinblokkene kan rase ut – E39 kan bli stengt i en hel uke

  4. – Han var borte. Det var hjertestans.

  5. Her bur dei i byen på landet

  6. Trond Mohn-gaver kan miste bonusen. – I enkelte miljøer er private penger fysjom.