Sigurdarson er i Molde – klubbene er enige om overgang

Lillestrøm og Molde er i løpet av mandag blitt enige om en overgang for Björn Bergmann Sigurdarson (29). Islendingen er i Molde for å gjennomføre medisinsk test.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det opplyser Molde-direktør Ole Erik Stavrum til VG, og salget bekreftes også av Lillestrøm på klubbens nettside. Dermed blir Sigurdarson Molde-spiller for tredje gang i karrieren, hvis den medisinske testen går i orden. 29-åringen rekker også å bli en del av Moldes Europa League-tropp til Hoffenheim-kampene senere denne måneden.

Etter det VG kjenner til, kan overgangssummen komme opp i rundt 3,5 millioner – men noe av summen vil trolig kreve at Sigurdarson innfrir i den blå trøyen.

– Det har vært dialog og forhandlinger over flere dager. Det har landet på et nivå som gjør at vi kan forsterke stallen mot seriestart. En løsning som ble ålreit, selv om vi gjerne skulle hatt en spiller som Bergmann i stallen, sier Lillestrøms styreleder Morten Kokkim til VG.

Klubben hentet Sigurdarson overraskende til Åråsen på en halvtårskontrakt i fjor sommer. Han var med på å bidra til at Lillestrøm rykket opp igjen fra Obosligaen, men fikk kun én kamp fra start og seks innhopp, samt scoret ett mål:

Les også

Molde tatt på senga av LSKs priskrav for Sigurdarson

På nyttårsaften presenterte LSK at islendingen hadde forlenget kontrakten og var med i comebacksesongen i Eliteserien, men bare én måned senere blir han altså Molde-spiller.

Det var liten tvil om at Lillestrøm egentlig ikke ønsket å selge sin stjernespiss, iallfall ikke innad i Eliteserien. Men klubben og spilleren hadde en felles forståelse om at klubben ikke skulle stille seg i veien dersom en interessant klubb kom på banen.

Likevel tok det tid for Molde og Lillestrøm å bli enige. Situasjonen ble ytterligere tilspisset ved at Molde hadde fått forståelsen at islendingen kunne gå for en lav overgangssum – og henvendte seg først til Lillestrøm i den tro at spilleren kunne signeres billig.

Gjennom helgen og mandagen har klubbene forhandlet seg forlikte. Økonomisk kan «hjemkomsten» til Sigurdarson sees på som en relativt god butikk for Lillestrøm: Kokkim bekrefter at eksterne bidragsytere betalte lønnen hans for 2020. Med andre ord begrenser utgiftene på islendingen fra det ordinære klubbudsjettet til å være lønn for januar. Og nå får de altså inn millioner i overgangssum.

Også snart 30 år gamle Sigurdarson gjør et lønnshopp i Molde.

– Nå må han (Sigurdarson) svare på ønsket om å gå. Men han fikk et tilbud som var vesentlig høyere enn det vi kunne tilby ham, sier Kokkim og sikter til lønnstilbudet fra Molde.

– Går alle pengene fra dette salget til å forsterke stallen?

– En god del. Så er det opp til sport å finne hvem de skal hente. Men dette er penger vi ikke har budsjettert med det, så det er klart vi skal bruke brorparten av det på å forsterke stallen, garanterer Lillestrøms styreleder.

– Har Sigurdarson presset på for å få gjennom en overgang?

– Han har oppført seg profesjonelt og ordentlig, fastslår Kokkim.

Molde-trener Erling Moe har mistet fjorårstoppscorer Leke James (solgt til Al Qadsiah i Saudi-Arabia), mens Ohi Omoijuanfo mister Hoffenheim-kampene som følge av operasjon. Nå har Moe fått på plass ny angriper – som står med 31 mål på 53 Molde-kamper fra sine tidligere perioder på Aker stadion.

– Vi er kjempeglade for at dette ordnet seg, og det har blitt etter hvert en langdryg saga før han ble klar for oss. Vi kjenner Björn, vi vet hva han står for og vi vet hva han kan tilføre ute på banen og i garderoben. Han er en type og spiller som passer inn i Molde FK, sånn som vi tenker sier hovedtrener Erling Moe.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk