FK Haugesund brøt Kristiansunds sterke seiersrekke

HAUGESUND (VG) (Haugesund - Kristiansund 3–0) Kristiansund så ikke ut som et lag som hadde vunnet fem kamper på rad da de besøkte Haugesund søndag kveld.

 • Morten Asbjørnsen, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Et formsterkt Kristiansund kom til Haugesund med fem strake seire i bagasjen, men slet virkelig gjennom samtlige 90 minutter i Haugesund. Da dommeren blåste av kampen var det Haugesund som sto igjen med en 3–0-seier og tre poeng.

Dermed klarte ikke Kristiansund å overgå sin forrige rekord i antall seire på rad. Den var nemlig på fem kamper.

– Vi ønsker alltid å bryte barrierer i KBK. Vi har aldri vunnet seks på rad tidligere, så det var selvfølgelig et mål. Vi går alltid for å vinne. Noen dager har man rett og slett ikke dagen, sier en skuffet Andreas Hopmark til VG etter kampen.

SKUFFET: Andreas Hopmark var en skuffet mann i pressesonen etter tapet mot Haugesund.

I den første omgangen var VGs sjansestatistikk 4–0 i favør hjemmelaget Haugesund. En av de var av de virkelig store da kaptein Benjamin Tiedemann Hansen stanget ballen i tverrligger etter et frispark.

I andre omgang fortsatte FKH å presse Kristiansund lave i banen, og da kom også målene etter hvert.

– Det er kjedelig å tape kamper. Det er også kjedelig når prestasjonen ikke er bedre. Haugesund er bedre enn oss i alle faser. De vinner helt fortjent. Vi må evaluere og komme oss opp på hesten igjen så fort som mulig, sier Hopmark.

TAR AV SEG HATTEN: KBK-trener Christian Michelsen forteller til VG at man av og til må ta av seg hatten for motstander-laget. Det mente han de måtte gjøre etter 0–3 mot Haugesund.

Heldigvis for Kristiansunds del gjorde det ikke noe med tabellplasseringen, men for FKHs del betød det mye. Haugalandingene klatrer nemlig fra 14. plass til en 10. plass.

Kristiansund-trener Christian Michelsen likte dårlig å tape i Haugesund. Han er likevel klokkeklar på at KBK tapte for et bedre lag søndag kveld.

– Jeg liker ikke å tape fotballkamper, men av og til er det bare å ta av seg hatten for motstander-laget. Haugesund var gode i dag. Vi var for mye nesten i dag, men slik er det. Vi har hatt en god rekke nå, men i dag var vi bare ikke gode nok, er evalueringen til Michelsen.

STANS: Kristiansunds seiersrekke stanset på fem da de søndag kveld tapte 0–2 mot Haugesund.

Keeper Sean McDermott er også enig i at Kristiansund tapte mot et bedre lag. Han mener det er vanskeligere å svelge tapet ettersom Kristiansund aldri kom opp på et særlig godt nok nivå.

– Vi må forvente mer av oss selv, samtidig kommer vi fra fem seire på rad. Alt gikk på skinner, men slik er livet. Vi har heldigvis kamp igjen på torsdag, så da kan vi revansjere oss.

En som gliste litt mer etter kampslutt var FKH-spiller Niklas Sandberg. Han scoret på overtid sitt første for Haugesund i årets sesong.

– Dette var deilig. Det smaker godt med tre poeng nå. Vi jobbet inn en ny stil og viser hvor gode vi er i dag. Vi har en voldsom sult i gruppen og når vi treffer på det vi gjør så er det klasseforskjell på lagene i dag, smiler han til VG.

SCORING: Niklas Sandberg satte spikeren i kisten da han på overtid satte inn 3–0 for FKH.
Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. Kristiansund BK
 4. Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi fraråder folk å legge ut på tur i fjellet

 2. Stian Blipp i SAS-trøbbel: – Da spøker det for ferie

 3. – Det meste som har kunnet gå galt har gått galt

 4. Han slost med skyttaren på asfalten: – Eg skreik at vi må få vekk det våpenet

 5. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om

 6. Ble skrevet ut i januar. Drepte i mars. – Fikk ikke forsvarlig helsehjelp.