Omoijuanfo forlater Molde ved sesongslutt: - Kan ikke kvitte oss med toppscoreren nå

Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo (27) har signert en forhåndsavtale med den serbiske klubben Røde Stjerne fra 1. januar. Molde-direktør Ole Erik Stavrum forteller at det aldri var aktuelt å slippe toppscoreren nå.

HET: Ohi Omoijuanfo har banket inn mål for Molde denne sesongen. Her er han etter at han scoret to mål mot Bodø/Glimt for en drøy uke siden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Slik VG fikk opplyst fra informert hold lørdag formiddag, har Omoijuanfo signert for Røde Stjerne.

Det bekrefter den serbiske klubben på sine hjemmesider. Daglig leder i Molde Fotballklubb, Ole Erik Stavrum, sier til VG at klubben nå tar en kalkulert risiko ved å la spissen gå gratis.

Omoijuanfos kontrakt med Molde løper ut ved årsskiftet og han har dermed signert vederlagsfritt for sin nye klubb.

– Det lå en ganske god økonomisk gevinst der for oss om vi skulle solgt Ohi nå, men med tanke på hva vi får av ham i form av prestasjoner, må vi veie dette opp mot kroner og øre. Vi ønsker å gå videre i Europa og kjempe om gullet. Da kan vi ikke selge unna og svekke laget i den perioden vi er på vei inn i. Vi kan ikke kvitte oss med toppscoreren nå, sier Stavrum til VG.

– Dette har vært en situasjon vi har vært klar over en stund, og vi mener at dette er et viktig signal å sende både konkurrenter, supportere og til spillergruppen, fortsetter han.

Direktøren forteller at spissen selv hele veien har vært med på klubbens tankegang om at det ville vært uhensiktsmessig å slippe ham allerede nå.

– Vi har vært enige med ham om dette. Det er en kontrakt i bunn som begge parter må forholde seg til. Vi har hatt en god dialog, og det er god stemning mellom klubb og spiller, forsikrer direktøren.

Etter det VG erfarer er det snakk om en lukrativ treårsavtale med den serbiske seriemesteren, som leverte en kanonsesong og vant vanvittige 35 av 38 kamper i den hjemlige ligaen forrige sesong.

– Ohi er en av de beste spillerne i den norske ligaen i år. Han er ustoppelig og kan score fra nesten hvilken som helst posisjon, så det er ingen tvil om at han vil styrke laget vårt kraftig, skriver klubben på sine hjemmesider.

Både Andreas Linde, Eirik Hestad og Fredrik Aursnes er i samme situasjon som Omoijuanfo, og kan nå forhandle fritt med andre klubber. Stavrum bekrefter at det er uaktuelt å la noen få forlate Molde før det norske overgangsvinduet åpner 1. august.

– Vi har lært av sist gang vi var i Europa. Da kvittet vi oss med enormt mange, og brukte to år på å komme tilbake. Jeg tror alle spillerne skjønner hvilken situasjon klubben står i, slår han fast.

Selv om Ohi nå blir værende i MFK ut sesongen, utelukker ikke Stavrum at det likevel kan komme en erstatter inn portene allerede i sommer.

– Vi må tenke både kortsiktig og langsiktig i vår spillerlogistikk, så dette er noe vi kontinuerlig jobber med. Men det er ekstremt komplisert, ikke minst med tanke på hvordan verden har sett ut de siste to årene.

Klubben fra Beograd er den eneste serbiske klubben som har vunnet store europeiske turneringer. I 1991 vant de serievinnercupen (forløperen til Champions League) da de slo Marseille i straffesparkkonkurranse.

Omoijuanfo har vært i fyr og flamme denne sesongen og har banket inn 13 mål på 11 kamper i Eliteserien. Nylig banket han inn to mot Strømsgodset:

Da VG snakket med spissen etter triumfen i Bodø var han klar på at han gjerne ville flytte på seg dersom han fikk muligheten.

– Jeg har spilt i den ligaen her siden jeg debuterte for Lillestrøm som 16-åring. Nå er jeg 27 år. Det hadde vært gøy å prøve noe nytt, sa Omoijuanfo.

Røde Stjernes sportsdirektør Mitar Mrkela har bekreftet at de ønsker en spiss som kan bidra i Champions League-kvalifiseringen, men da er de avhengige av at Molde slipper spissen i sommer.

Molde-trener Erling Moe har imidlertid vært lunken på å slippe spillere nå.

– Det skal mye til at noen går herfra før vi har erstattere på plass, sa Moe.

Det har ikke lykkes VG å få en kommentar fra spilleren eller agent Atta Aneke lørdag.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk