Hopplandslaget på nyttårsfest med masker

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (VG) Hoppdressen var byttet ut med penklær. Men maskene var på da hopplandslaget spiste og skålte seg inn i det nye året.

MASKORAMA: Kledd og forkledd på Nyttårsfest på Hotel Mercure i Garmisch-Partenkirchen. Robert Johansson (t.v.), Johann Forfang, Halvor Egner Granerud, Sander Vossan Eriksen og Daniel-André Tande.
 • Bjørn Arne Johannessen, VG
Publisert Publisert

Det var suppe til forrett, biff til hovedrett og fruktspyd til dessert. Johann Forfang var penest i dressen (i år som i fjor) – tett fulgt av Robert Johansson (stiltrekk for sko uten sokker) – og med servicemann Kenneth Gangnes (i matchende jordfarger fra topp til tå) på «bronseplass» ifølge VGs resultatliste.

STRENG STIL: Robert Johansson vet å kle seg. Men sokkene manglet. Eller kanskje er det slik det skal være i 2021.

Men ikke alt var som før dagen før det tradisjonelle nyttårshopprennet i det bayerske vintersportsstedet Garmisch-Partenkirchen. Munnbind, greit. Det er liksom blitt standardutstyr for hopperne uansett hvor de beveger seg av smittevernhensyn.

Les også

Hoppdrama for Lindvik: Kjøres til operasjonsbordet av Stöckl

Det tradisjonelle fyrverkeriet manglet, og ikke å få kjøpt, på grunn av corona-restriksjoner fra tyske myndigheter. Og fjorårets yndling og vinner av Nyttårshopprennet, Marius Lindvik, var dessverre ikke til bords.

TANNPINE: Marius Lindvik gikk glipp av festen. Her ligger han med tannpine i sykesengen i Innsbruck, og venter på operasjon.

Han lå nyoperert på Universitetsklinikken i Innsbruck med betennelse og tannverk. Kanskje er Hoppuka over for ham. Etter åpningsrennet lå han best an av de norske med tredjeplass.

SANDALER: Tande sparte penskoene på middagen. Her viser han sportssandalene. Vossan Eriksen – som var kveldens debuttaler – står bak.

Men Norge har krutt på laget selv om de ble snytt for nyttårsrakettene. Halvor Egner Granerud – som hadde vunnet fem renn på rad i verdenscupen før Oberstdorf-rennet – snuste på bakkerekorden til Simon Ammann (fire OL-gull) og Lindvik (143,5 meter) da han klinket til med 143 meter i kvalifiseringen til fredagens renn.

Les også

Her ryker 55.000 kroner for hopp-Halvor: – Irriterende

VG har spurt guttene på Hopplandslaget hvilke nyttårsønsker de har for 2021. Her er svarene.

Halvor Egner Granerud: – Jeg håper at vi kommer oss gjennom covid-19-krisen, og at verden blir et bedre sted å leve. Målet i hoppbakken er å vinne verdenscupen.

Johann Forfang: – Jeg ønsker at ting rundt oss blir mer normalt. Sportslig er ønsket å innfri mer av målsettingene mine i hoppbakken. Det er en stund siden jeg lyktes.

Robert Johansson: – Jeg håper at alle mine nærmeste får et bra år. Med min datter Olympia (fire måneder) er det mye spennende i vente, første skritt og første ord, og så håper jeg at 2021 blir et steg mot normale tilstander.

Sander Vossan Eriksen: – Jeg håper at jeg klarer å utvikle meg videre som skihopper, og gjøre det bedre her i Hoppuka. Sportslig har jeg hatt et veldig fint år i 2020.

Daniel-André Tande: – Jeg ønsker meg luft under skiene, ikke oppå. Mitt eneste ønske er å hoppe godt på ski. Ellers har jeg det godt.

Publisert
 1. Hoppuka
 2. Hopp
 3. Halvor Egner Granerud
 4. Marius Lindvik
 5. Alexander Stöckl
BT anbefaler

Nå blir dette skipet et vanlig syn i Bergen: – Vi gleder oss til å vise det frem

Hurtigruten blir ikke det samme fra 12. desember. Nå blir det nytt navn, noen nye skip og delvis batteridrift.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Det er helt ekstremt

 2. Desse bydelane har mest smitte

 3. Rødt skal ha nytt møte om bybanesaken

 4. Slo ned brannen i Morvik

 5. Friheten singel­livet har gitt meg, har rett og slett vært for verdifull

 6. Krisemøte om omikron­utbrotet i Øygarden – nye tiltak er venta