16 år gamle Nusa herjet for Stabæk: – Fenomenalt

(Viking – Stabæk 3–3) Det endte 3–3 for andre år på rad mellom Viking og Stabæk, i en kamp hvor 16 år gamle Antonio Nusa virkelig presenterte seg selv for det norske fotballpublikumet.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I april fylte han 16 år. Søndag scoret han sitt første mål i Eliteserien og ble belønnet med en plass i startoppstillingen mot Viking. Der herjet Antonio Nusa igjen for Stabæk.

– Jeg vil lage kaos i forsvaret til motstanderne. Jeg må jo prøve på det, sa Nusa til VG før sesongstart.

Onsdag var han kampens store spiller, med to mål, og spilleren, som har Neymar som sitt store forbilde, viste at han utvilsomt holder eliteserienivå.

– Det er jævlig gøy å se han. Alle på laget heier på ham og det er ekstra gøy når minstemann presterer såpass, sier Stabæks Herman Geelmuyden, som scoret Stabæks andre mål, om Nusa etter kampen til Discovery+.

DOBBEL: Antonio Nusa (i fokus) scoret to av Stabæks mål mot Viking.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er også meget imponert.

– Det har vært fenomenalt å se ham de siste dagene. Samtidig er jeg ikke sjokkert, for da jeg snakket med folk i Stabæk før sesongen, så var det han de trakk frem, sier Mathisen til VG.

– Når hadde man sist en så talentfull 16-åring i Eliteserien?

– Det er sikkert mange som vil trekke frem Martin Ødegaard, men han var den beste spilleren i Eliteserien. Det er dårlig gjort å sammenligne unge, norske fotballspillere med Martin Ødegaard. Han var unik. Nusa skal få bli kjent på sin måte, mener Mathisen.

Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson nevner også Ødegaard når vi ber ham trekke litt historiske linjer.

– Det betyr ikke at han blir like god. Det var et annet «case» igjen, men han er eksepsjonelt god, mener Jonsson.

– Ser du på scoringene han har satt inn, så ser du at det er en eminent spiller som har sluttprodukt i seg. Det er en gutt og han vil utvikle seg videre. Slik Stabæk er stilt nå, så vil han nok få mange minutter og Stabæk er en fin arena for ham å være, sier Mathisen, og får støtte fra Jonsson.

– Spiller han fast på Stabæk, så er det en helt umerket utviklingsarena. Nå er det helt perfekt for ham å være i Stabæk, mener Jonsson.

Les også

10.-klassing vil bli Stabæks Neymar: – Jeg vil lage kaos

Med snaut 25 minutter igjen ga Nusa Stabæk ledelsen 3–2, men for andre år på rad endte det 3–3 mellom de to lagene i Stavanger etter en sen utligning fra Yann-Erik de Lanlay.

– Vi kaster bort to poeng i dag. I perioder er vi gode og har kontroll, og så er det hjerneblødning. Vi kan ikke slippe inn tre mål på hjemmebane og forvente å få tre poeng. Det er for dårlig, sier Viking-trener Morten Jensen til Discovery+.

UTLIGNET: Yann-Erik de Lanlay reddet ett poeng med et lekkert skudd fra 18 meter.

Kampens første mål kom halvveis ut i den første omgangen.

Stabæk kontret fint fremover og fra ti meter skjøt Nusa opp i det nærmeste hjørnet. Viking-keeper Iven Austbø burde kanskje avverget scoringen, men måtte se at ballen smalt i stolpen og inn.

– Det var jo ledig der, sa Nusa til Discovery+ i pausen om skuddet opp mot krysset.

Viking utlignet med Veton Berisha fra straffemerket fire minutter senere, og samme mann scoret tre minutter ut i den andre omgangen etter en mønsterkontring fra hjemmelaget. To raske mål fra Herman Geelmuyden og Nusa sendte Stabæk tilbake i ledelsen, men i sluttminuttene reddet Yann-Erik de Lanlay ett poeng for Viking.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering